Naantalin putkan hätäpoistumistie - Savustetut ahvenfileet

NAANTALIN PUTKAN HÄTÄPOISTUMISTIE

Elettiin inhimillisiä aikoja 1960-luvulla, kun Naantalissa oli vielä oma putka. Sittemmin se siirrettiin Raisioon ja nyttemmin Turkuun. Seuraavaksi ehkä Helsinkiin ja sitten Pietariin. Hyvinä aikoina putka oli Vanhankaupungin sydämessä, Välikadulla. Sattuipa niin, että Luonnonmaan Kalle oli palaamassa Kaivohuoneelta kotiinsa. Oli ottanut vain yhden Cub Libren. Kaivokatu, vaikka Naantalin levein katu onkin, ei riittänyt Kallelle leveydeltään. Ylikonstaapeli Sundman korjasi Kallen talteen.

Tarinani jatkuu nyt koemielessä sarjakuvan keinoin.



SAVUSTETUT AHVENFILEET

Puhdista pienen kalan fileet, liota 10% suolalimessä 20 minuuttia. Kuiva fileet ja laita savustusuuniin voipaperin päälle. Savustus noin 45 minuuttia riippuen fileiden koosta. Sivele pullasudilla päälle seosta, joka on "Oskarin salainen kalan mausteseos, jota ei missään nimessä saa kertoa kellekään"

Rypsiöljyä, hunaja ja tai sokeria, tillisilppua, valkosipulirouhetta, katajanmarjarouhetta.

Savustusuuniin 45 minuuttia. Toimii myös normaalissa uunissa. 160 astetta. Seuraa kypsymistä. Kypsyy nopeammin kuin savustuksessa.

Kommentit