Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Mies joka ei tiennyt liikaa - Aurajuustosilakat

Mies joka ei tiennyt liikaa


60-luvulla herra Fr.... oli vasta nouseva tähti. Eräänä iltana hän keikan jälkeen istahti vasta esiinnyttyään soittoravintolan baarijakkaralle ja tilasi lempparijuomansa. Kossun. ”Ja minkähän kanssa herra?” Baarimikko tiedusteli. ”Vishyn kanssa tietenkin. Tiedättekö, kuka minä olen?” Siihen aikaan monissa baareissa oli tiskin yllä laivakello, jota baarimikko kilautti vaimeasti, kun sai tipin. Jos tippi oli melkoinen, niin oli kilahduskin.

Taiteilijan kysymyksen jälkeen baarimikko otti oikein työkseen laivakellon kilkuttamisen ja antoi koko baarin kuulla, joka nurkkaan sen heleän äänen. Yhtä heleällä äänellä baarimikko huusi koko kansan tietouteen: ”Voisiko joku auttaa minua tunnistamaan tämän baaritiskillä olevan henkilön? Hän ei tiedä, kuka hän on.”Aurajuustosilakat


”Helky laulu Auran rantain, silmä kirkas salamoi” laulettiin ennen maakuntalaulujen sarjassa. Aurajoki on kirvoittanut ruoantekijöitä nimikoimaan ruokiaan joen mukaan. Aurajuusto, voimakas sinihomejuusto lienee yksi kuuluisimmista. Legenda jo eläessään. Erinomaisesti se maustaa myös Aurajoen suistoon kudulle uivaa silakkaa. Helppo homma.


Ohje neljälle:
600 gr silakkafileitä
100 gr raastettua Aurajuustoa
2 rkl tillisilppua
2 dl kermaa
1 rkl sinappia
½ tl merisuolaa

Levitä fileet uunipellille nahkapuoli alaspäin ja mausta raastetulla Aurajuustomurulla, tillisilpulla, sinapilla ja suolalla. Kääri fileet rullalle nahkapuoli päälle ja lado voideltu uunivuokaan. Kaada kerma päälle ja anna kypsyä uunissa 180 asteessa noin 30 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoile perunoiden kanssa lämpimänä. Tai kylmänä jääkaapista vaikka aamusella leivän päälle.

Kommentit