Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Haukivale - Savukalamunakas

Haukivale


Johtaja sisämaasta oli tietoinen, että hauki on keväällä syönnillä. Hän otti yhteyttä naantalilaiseen puolituttuun amatöörikalastajaan ja pestasi tämän vene- ja opasmieheksi. Kaverukset ajoivat Rymättylän Röölään, jossa naantalilaisella oli vene laiturissa. Siitä veneellä naapurisaaren Airismaan kaislikon reunaan, Herrankukkaron tuntumaan. Siellä johtaja alkoi heitellä virveliä.

Ja pian nappasikin puolimetrinen hauki.

Kun kalastaja irrotteli koukkuja, muisteli johtaja, että Päijänteestä saa sentään kunnon kokoisia kaloja. Nyt veneeseen nostettu hauki oli hänestä pieni ja laiha.

Kun kalastaja sai koukut irti, hän paiskasi kalan takaisin veteen toteamuksella: ”joutaapahan tuo vielä kasvamaankin!” Sitten nostettiin ankkuri.


Savukalamunakas


Munakas on varsinkin yksineläjälle ja kiireiselle ihmiselle kelpo vaihtoehto. Ja edullinen. Ja hyvän makuinen.

Ja vain ylivertainen mielikuvitus voi olla esteenä erilaisten munakastoteutusten tekoon. On melkein kuin paella tai pyttipannu. Tai pitsa ja caesar-salaatti alun perin. Mitä jääkaapista kulloinkin löytyykin munan lisäksi. Joskus olen tehnyt munakkaan pelkillä kananmunilla ja HB-kastikkeella. Olipahan tyrnävää. Tiedoksi tyrnäväläisille = hyvää.

Munakas yhdelle:

2 munaa
1 rkl vettä
suolaa
valkopippurirouhetta
voita
tillisilppua
savukalaa

Perkaa savukalat ruodottomiksi ja nahattomiksi. Kuumenna ne paistinpannulla voissa. Kaada päälle valmiiksi sekoitetut munat, vesi, suola, tillisilppu ja pippuri. Jatka kuin tavallisen munakkaan valmistuskin. Miedolla lämmöllä kannen alla, niin ei pala karrelle. Hieman ennen loppua voit rullata munakkaan pannulla ja antaa sen muhia vielä hetken.

Kommentit