Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Kuningattaren kaahailu - Villikalanyytti

Kuningattaren kaahailu


Mielenkiintoinen osa elämääni oli toimia takavuosina usean vuoden ajan Seinäjoen Tangomarkkinoiden tuomarina. Tulihan tuomittua ”viihteen elinkautiseen” monia nykyisiä alan menestyneitä ammattilaisia. Korisevasta Sillanpäähän ja paljon muita. Kun samaan aikaan vielä toimin radion ja tv:n musiikkitoimittajana, yhteys kuninkaallisiin oli monipuolinen ja ystävyyssuhteita syntyi. Ne ovat säilyneet näihin päiviin asti. Tämä tarina on yhdestä heistä, jonka nimeä en ystävyyteen perustuen halua kertoa. Terveisiä vaan Hänelle. Yhteistä näille kuninkaallisille on persoonallisuus. Sitähän menestyneen muusikon lavakarisma edellyttää. Sitä persoonallisuutta monelta löytyi vaikka muille jakaa.

Aika kauan sitten juuri valittu tangokuningatar ajeli heti kisan jälkeen autollaan kotiinsa. Mieli ja aatos lensivät vauhdikkaasti uutta uraa suunnitellessa. Ja sitten: Voi harmin harmi. Tutka. Käry. Poliisin puhuttelu. Kokenut vanhempi poliisimies, persoona hänkin, kirjoitti sakkolappua. Nimen jälkeen utelussa oli vuorossa ammatti. ”Kuningatar”, totesi vielä voiton huumassa lady.

” Ravi vai tango? ” jatkoi poliisimies lakonisesti ilmekään värähtämättä.Villikalanyytti


Herrankukkarossa on jo kolmatta kymmentä vuotta tarjottu pääasiassa villikalaa. Luonnossa ja luonnollisesti kasvanutta ruokaa.

Teemme retkiä saaristoluontoon rysäveneillä mm. pirtumiesten kätköluolille. Rantaan olemme pystyttäneet laavun ja ison nuotiotulisijan. Kerromme tarinoita ja nautimme nuotionautiskeluna villikalanyyttejä. Ja päälle samalla nuotiolla keitettyä nokipannukahvia. Maistuis varmaan sullekin. Tuon makunautinnon toki voit saada myös omalla pihallasi tai oman ruokapöytäsi äärellä. Jostain kumman syystä se ei kuitenkaan maistu ihan samanlaiselta kuin pirtumiesten rantalaavulla. Mutta hyvää on aina. Nämä meidän suomalaisten omat villikalat.

Ohje neljälle:

500g 4 palaa puhdasta kalafilettä, miel. villikalaa (ahventa, haukea, siikaa, kuhaa, silakkaa, suutaria, lahnaa jne.)

4 perunaa
2 porkkanaa
1 rkl ruokaöljyä
100 gr koskenlaskijajuustoa
2 tomaattia
½ sitruunaa
1 ½tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 kpl sipulia

Kuori ja viipaloi perunat, porkkanat ja sipulit pieniksi tikuiksi. Levitä pöydälle alumiinifoliosta neliskanttisia isoja paloja ja nosta perunat, porkkanat ja sipulit keskelle. Lisää öljy ja sulatejuusto. Esimerkiksi Koskenlaskijaa.

Suolaa ja pippuroi kalan palat ja lisää ne kasvisten päälle. Viipaloi tomaatit ja sitruuna ja lisää ne päällimmäisiksi. Sulje folio tiiviiksi nyytiksi.

Kypsennä joko nuotion ritilällä tai grillissä 15-20 min - tai niiden puuttuessa uunissa 200 asteessa 25-30 min. Nosta nyytti alustalle ja avaa varoen, ettei neste valu. Nuuhkaise ja ala nauttia.

Kommentit