Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Basistin eteisvärinä - Toisenlainen uunihauki

BASISTIN ETEISVÄRINÄ

Matin ja Tepon Teppo totesi kerran, että hänellä on itsemääräämisoikeus; hänellä on oikeus tehdä juuri niin kuin vaimo määrittelee.

Porilaisella basistilla ilmeni flimmeri, eli pysyvä eteisvärinä. Hän oli soittamassa Tampereella Paappan Kapakassa bluesia. Riehakas keikka hengästytti ja olisi pitänyt päästä nappaamaan sykettä tasaavaa betasalpaajaa suuhun. Hän käveli kitaristin luo kesken biisin ja huuteli korvaan, että soita vähän pidempi soolo niin ehdin sen aikana ottamaan betaa.


 Positiivareiden Tenavatarinoita

MAKOISAT NÄKYMÄT
Yhdeksänvuotias poikani Sami ja minä olimme lomalla Teneriffalla. Oleskelimme uima-altaalla, missä otti aurinkoa kaksi viehättävää, niukkoihin bikineihin verhoutunutta naista. Panin merkille, että Sami tuijotti heitä ja vilkaisi aina välillä minua. Pohdin, mitä poika mahtaisi minulta kysyä, kun he olivat lähdössä. Hän napitti heitä erityisen tarkasti, ja kääntyi kysymään: "Isi, voinko ottaa tuon suklaapatukan, joka noilta jäi?"
-NN


 
TOISENLAINEN UUNIHAUKI

Hauki on kala. Hauki on kala, joka jakaa makumieltymyksiä. Isäntä osaa sen kyllä perata, muttei aina valmistaa siitä herkullista ruokaa. Kokeilehan tätä. Voit jäädä kuin hauki koukkuun.

Ainekset:
n 1 kg kokoinen hyvin perattu kokonainen hauki
150 gr savupekonisiivuja
1 dl keitettyä riisiä
1 iso sipuli
1 iso anjovisfilee tai vastaava määrä pieniä
1 tl suolaa
2 rkl voita
1 tl rouhittua valkopippuria
pilkottua tilliä

Silppua sipuli ja anjovis. Sekoita ne valmiiksi keitettyyn riisiin, voihin ja mausteisiin ja laita hauen sisään täytteeksi. Neulo hauen vatsa kiinni.
Laita kala uunipellille mätipuoli alaspäin. Levitä pekonisiivut kalan päälle. Uunissa 225 astetta n. 45 minuuttia. Riippuen kalan koosta.

 

Kommentit