Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Seksuaalista häirintää - Paahdetut punajuuret

SEKSUAALISTA HÄIRINTÄÄ

Tämä tarina on kaukaa 1950-luvulta, jolloin en vielä ollut ravintolakelpoinen. Sen ajan isot pojat sen minulle kertoivat. Tämä tuli mieleeni, kun lueskelin viime aikojen kommentteja tasa-arvoisuushäirinnästä. Silloin sukupuolinen häirintä ei ollut sellaista kuin sen nyt epäillään olevan.

Uudessakaupungissa oli silloin yksi ravintola ylitse muiden. Kauppakunta Kalannin ravintola Kirsta. Oikein ruoka- ja tanssiravintola. Eräänä iltana mies meni hakemaan naista tanssiin, kuten silloin oli tapana.
Nainen parkaisi suureen ääneen: "Mitä, hotellihuoneeseenko? Ei tule kuuloonkaan."

Nolostunut mies palasi yleisön tuijotellessa takaisin pöytäänsä. Seuraavan tanssikappaleen aikana tuo parkaissut nainen tuli miehen pöytään, kertoi olevansa psykologi ja tekevänsä tutkimusta ihmisten reagoinneista yllättävissä tilanteissa.
Mies kuunteli hetken ja karjaisi suureen ääneen: "Mitä, 500 markkaako? Ei tule kuuloonkaan!"

 Positiivareiden tenavatarina 
SINUNKAUPAT
Kaksivuotias tyttärentyttäreni oli sienestämässä äitinsä kanssa. Häntä oli varoitettu ottamasta tuntemattomia sieniä. Löydettyään sienen, hän kysyi: "Voidaanko sopia tämän nimeksi Roope?" -Mummo

 

PAAHDETUT PUNAJUURET

Koskahan maailmalla huomataan, että Suomi on täynnä superruokaa. No, ensin pitää suomalaistenkin sen huomata.
Kyllä minä niin itselleni olen naureskellut, kun olen vanhoja ruokareseptejäni selaillut. Niitä äitini ja Lyökinmamman aitoja suomalaisia ruokia. Viime aikoina oikein tieteelliset tutkimukset ovat todistelleet näiden ruokien erinomaisuutta ja terveellisyyttä. Kyllä Suomen kansa on ne tiennyt jo sukupolvien ajan. Nykypolvi tulee hieman jälkijunassa, mutta hyvä kun tulee. Kun 30 vuotta sitten tungin tyrniä ja hunajaa joka paikkaan, naapurit naureskeli. Sitten sekoilin mustikkaan, puolukkaan ja muihin marjoihin. Sitten sieniin ja juureksiin.

Mutta nyt punajuuren kimppuun. Jokin aika sitten oli sanomalehdessä artikkeli, joka kertoi punajuuren auttavan mm. laihdutukseen, kolesterolin hyvään tasoon, vatsan hyvinvointiin, vastustuskykyyn ja verenpaineeseen. Ja jopa aivojen verenkiertoon. Kruununa kaikelle, se auttaa seksissä. Punajuuren nitraatti toimii miehellä samalla tavalla kuin erektiolääke. Ei siis enää sinisiä pillereitä, vaan punaisia juureksia. Vaimoille tiedoksi, että jos aviomies rouskuttelee illan pimetessä punajuuria, hänen testoteroninsa on huikeassa nousussa. Siitä se nousu leviää. Parisuhteeseenkin.

Tarvitset:
1 kg punajuuria
2 rkl oliiviiöljyä
10 kpl tuoretta timjamin oksaa tai kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria

Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Laita punajuurilohkot uunivuokaan. Ripottele pinnalle oliiviöljy ja mausta timjamilla, suolalla sekä pippurilla. Paahda punajuuria uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Anna jäähtyä muutama minuutti.

Tarjoa salaatin, leipäkrutonkien ja parmesanin kanssa.

Resepti tulostettavassa muodossa

Kommentit

Lähetä kommentti