Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Nuori basisti - Suutarinpaisti

NUORI BASISTI

Lahjakas nuori basisti hallitsi jo hyvin nelikielisen soiton, mutta aikaansa seuraavana soittajana hän kuuli, että yhä useammalla kollegalla on viisikielinen basso.

Niinpä hän meni soitinkauppaan ja osti viisikielisen basson. Muutaman viikon kuluttua soitinkauppias kysyi basistilta käyttökokemuksia viisikielisestä.

Basisti vastasi, että muutoin oikein hyvä, mutta hihna on hengästyttävän lyhyt.

 
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINA

MUMMON HARHALUULO
Hehkutin tyttäreni pojille heidän ihanuuttaan ja tokaisin, että kukaan ei voi edes tietää kuinka ihania te olette. Viisivuotias katseli ihmeissään minua ja totesi: "Kyllä ainakin kaikki ne tietää, jotka meidät tuntee." -SinikkaSUUTARINPAISTISILAKOITA

Silakasta on moneksi. Myös nimillä on hauskat taustansa. Mistä lienee tämä vanha nimi saanut alkunsa. Suutarinlohen kyllä moni tuntee, mutta entä tämän. Mielenkiintoinen perinneruoka tämäkin.

½ kg perattuja silakoita.
200 gr possun kylkeä tai pekonisiivuja
3 sipulia
2,5 dl vettä
1/2 tl suolaa
maustepippuria myllystä

Pilko possunkylki ja sipulit pieniksi. Laita ne paistinpannulle ja anna pikkuhiljaa ruskistua. Voita et tarvitse. Kun sipulit ovat kauniin ruskeita, lisää kalat, suola ja maustepippuri. Hämmentele puulastalla silakoita molemmille kyljille. Kun silakoihin tulee ruskeahko väri, kaada kuuma vesi joukkoon ja hämmentele edelleen muutaman minuutin ajan niin että enin osa vedestä haihtuu.

Sitten vaan keitettyjen perunoiden kylkeen. Tähänkin sopii erinomaisesti puolukkasurvos.

Kommentit