Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Erikoinen kummisetä - Paistetut maksapihvit

ERIKOINEN KUMMISETÄ

Piha- ja perhepiirissämme kastettiin vähän aikaa sitten meille rakas lapsi. Äiti on kotoisin kaukaisilta mailta, joten hänen suomen kielensä on vielä hieman rajoitettu. Kovasti hän yrittää.

Lapsen kummisedäksi tuli maailman parhaan juoksijan, turkulaisen juoksijalegendan pojanpoika. Kun Mamalta kysyttiin, kuka on lapsen kummisetä, hän ei muistanut nimeä ja muutenkin hieman sekosi sanoissaan. Sinnikkäästi hän yritti selvittää asiaa.

Tapansa mukaan iloisena, kasvot kuin Naantalin aurinko hän selvitti: ”Kuule, se on se patsas, joka juoksee siel Turus rannal Aurajokke. ”

Positiivareiden tenavatarinoita

LISÄYS TEHTÄVÄLUETTELOON
Olin laittamassa 4-vuotiasta poikaani nukkumaan ja sängyn vierellä silittämässä hänen hiuksiaan, kun hän vielä päivän päätteeksi pyysi: "Äiti, jos sulla on joku päivä aikaa, teethän minulle pikkuveljen?" -Päivi
 


 
 


PAISTETUT MAKSAPIHVIT

Suomalaispariskunnille on yleensä haastavaa valmistaa ateria, jos aineena on lipeäkala tai paistettu maksa. Meillä menee hyvin ainakin siltä osin. Rakastamme itsemme ja toistemme lisäksi myös lipeäkalaa ja paistettua maksaa. Aikamoinen yhdistelmä.

Naantalin naapurissamme, Ravintola Killassa on ollut parina kesänä suosituin annos – yllätys yllätys, paistettu kalkkunanmaksa. Tässä yksi ohjeista, jolla saatamme hemmotella ensi kesänä myös Vaakahuoneen ruokailijoita:

4-6 viipaletta maksaa. Kalkkunan, lampaan, vasikan, sian ja poron maksat käy erinomaisesti
2 dl korppujauhoja
½ tl rouhittua valkopippuria
2 tl merisuolaa
1 tl meiramia
voita paistamiseen

Sekoita korppujauho, meirami, suola ja pippuri. Kieritä maksaviipaleet seoksessa kunnolla. Ruskista voi tai voi/öljyseos paistinpannulla. Paista maksan viipaleet molemmin puolin makusi mukaan kypsiksi tai puolikypsiksi.

Nautiskellaan yleisesti keitinperunoiden kanssa. Perunamuusi on kyllä poikaa. Jos kastiketta haluaa, voi sekoittaa paistinrasvan smetanaan tai tuorejuustoon.

Kommentit