Kieltotaulujen logiikkaa - Sipulimaitoperuna
KIELTOTAULUJEN LOGIIKKAA
Naantalilaiset kaverini Aarnio Jambu ja Tulosen Paki kävivät nuorempana
ihan vaan joskus ravintoloissa. Kuinka sattuikaan kerran, että he olivat
menossa Turun kuuluisaan Kilta-ravintolaan, jossa siihen aikaan ehtoisa
emäntä Lilja Ahtiainen (nyk. Cafe Antonius Naantalissa) emännöi. Pojat
jonottivat aikansa ja Jambu jo vähän hermostuikin, kunnes pääsivät
sisään. Jambu antoi takkinsa tamburiinimajurille ja sytytti hermosauhut.
Siihen Lilja kovalla tohinalla paikalle ja torumaan, etteikö herra osaa
lukea. Tuossa taulussa lukee aivan selvästi, että "tupakointi
kielletty".
"Kyllähän minä lukea osaan. Ajattelin vaan, että nuo kieltotaulut on suosituksia."
"Suosituksia! Miten niin?"
"No ei kai tuota viereistä taulua ole tarkoitettu toteutettavaksi - ainakaan miehillä?"
"Miten niin?"
"No kun tuossa naisen ylävartalokuvassa on isolla tekstillä käsky: "Käytä Figura liivejä".
"Kyllähän minä lukea osaan. Ajattelin vaan, että nuo kieltotaulut on suosituksia."
"Suosituksia! Miten niin?"
"No ei kai tuota viereistä taulua ole tarkoitettu toteutettavaksi - ainakaan miehillä?"
"Miten niin?"
"No kun tuossa naisen ylävartalokuvassa on isolla tekstillä käsky: "Käytä Figura liivejä".
SIPULIMAITOPERUNA
Aikuisten oikeasti
meidän elämän ehtoopäiviä viettävien lapsuuden ajan ruokamuistoja.
Porilaistanssijan sanoin: ” EI huaaanooo….”
Lyökin Mamma teki sen näin:
10 keskikokoista perunaa
1 ½ l punaista maitoa
3 keskikokoista sipulia
4 rkl voita
suolaa 1 tl
Kuori ja lohko perunat ja pilko sipulit. Lisää veteen suola, perunat, sipulit ja keitä ne melkein kypsiksi. Kaada vesi pois ja tilalle maito. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää voi. Hämmennä ja keitä perunat kypsiksi. Nautiskellaan keiton lailla.
Lyökin Mamma teki sen näin:
10 keskikokoista perunaa
1 ½ l punaista maitoa
3 keskikokoista sipulia
4 rkl voita
suolaa 1 tl
Kuori ja lohko perunat ja pilko sipulit. Lisää veteen suola, perunat, sipulit ja keitä ne melkein kypsiksi. Kaada vesi pois ja tilalle maito. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää voi. Hämmennä ja keitä perunat kypsiksi. Nautiskellaan keiton lailla.
Kommentit
Lähetä kommentti