Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Avioerojen kehitys - Toisella lailla paistettu silakka

AVIOEROJEN KEHITYS

Istuimme eräänä iltana naapurimme kanssa talvikotimme terassilla, Intian valtameren Ceylonin luodolla. Keskustelumme aikana naapuri esitti syvän huolensa avioerojen valtavaan lisääntymiseen saarella. Hieman kiusoitellen heitin selityksen: "Kas kun teillä ei ole rakkausavioliittoja. 90% avioliitoista ovat järjestettyjä. Vanhemmat katsovat valmiiksi sopivan parin ja se on siinä sitten. Sosiaalinen taso, koulutus, harrastukset jne. pitää olla mahdollisimman identtiset. Nuorilta ei kysytä mitään. Meillä taasen nuoret itse valitsevat parinsa rakkauden perusteella."

"Kuulehan sinä Oskari pedakogi. Kyllä teillä siellä lännessä nuoret ihastuu eikä heti rakastu. Rakkaus tulee sitten ajan myötä, jos on tullakseen. Ihastus häipyy hyvin äkkiä. Se on fakta."

Siinä sitten kisailtiin tovin eikä kumpikaan antanut periksi. Kunnes sitten kysyin: "Millainen on avioeroprosentin kehitys täällä?"
"Kymmenessä vuodessa ne ovat nousseet 100%."
"Siinäs huomaat", minä riemastuin. "Paljonko se avioeroprosentti on täällä?" "Kymmenen vuotta sitten se oli 0.1% ja nyt huikeat 0.2%. Sadan prosentin lisäys. Se on katastrofi."
"Paljonkos teillä Suomessa on avioeroprosentti?"

Vaihdoin puheenaihetta pikaisesti.
  

 

 

TOISELLA LAILLA PAISTETTU SILAKKA


Silakka on kala, josta on todella moneksi. Se kestää kokin mielikuvituksen tulokset ja on aina toinen toistaan herkullisempi. Kuten esimerkiksi tässä:

500 gr perattuja silakoita
Joko kokonaisia tai sitten fileitä, jotka paistettaessa taitetaan kalan muotoon
4 rkl ruisjauhoja
1/2 tl rouhittua valkopippuria
1tl suolaa
2 sitruunaa
2 tl kaprista
1 nippu tilliä
4 rkl voita

Pyörittele silakat jauho-suola-pippuriseoksessa ja paista voilla kauniin ruskeaksi. Laita uunivuokaan hetkeksi lämpimään uuniin. Halkaise sitruuna ja purista molempien puolien mehu silakoiden päälle. Siivuta toinen sitruuna ja laske siivut silakoiden päälle. Ripottele kaprikset ja viimeksi tillisilppu.

Keitetty peruna on taasen samaa maata. Meren ja pellon viljaa samassa paketissa.

Resepti tulostettavassa muodossa
 

Kommentit