| 
 | 
 
 | Isälläni
 oli tapana kertoa tarinoita, joita hän oli kuullut isältään ja 
isoisältään. Niitä minä tässä jatkan. Hänen viisauksiaan oli mm. arvio 
siitä, ettei lisä pahaa tee. Muuta kuin selkään saamisessa ja maantien 
jaossa. 
 Tämä on isäni jo kauan sitten kertoma tarina 
kotikylältään Kalannin Kylähiidestä. Silloin, kun kaikki naapureiden ja 
eri sukupuolten välinen kanssakäyminen ei ollut sukupuolista häirintää. 
Naapurin isäntä oli haastanut naapurin emännän käräjille 
kunnianloukkaaamisesta. Naapurin piikakin oli saanut haasteen 
avunannosta emännän rikokseen.
 
 Näin se meni: naapuruksilla oli 
rajariita. Emäntä päätti ilmaista mielipiteensä kuten silloin tapana 
oli. Hän meni tilansa rajalle, nosti hameidensa helmat ja pyllisti 
naapurin isännälle. Teko oli harkittu, mutta ajoitus oli myöhäinen, jo 
pimeän aikaa. Piika haastettiin avunannosta rikokseen, sillä hän oli 
myrskylyhdyllä valaissut tapahtumaa.
 
 
 | 
 
 
 
 | 
 
 |  |  
 
  
 | JULKKIS Olin kolmevuotiaan Eevan kanssa seurakunnan äiti-lapsileirillä. Ohjelmaan
kuului hartaushetki, jonka lopuksi luettiin yhdessä "Isä meidän"
-rukous. Kesken rukouksen Eeva kumartui puoleeni ja kuiskasi: "Mä oon
kuullu tosta miehestä ennenkii".
 -Elli
 
 Lisää tarinoita lasten suusta: www.positiivarit.fi
 
 |  
 |  |  | 
 
 | 
 
 |  |  
 
  
 |  |  
 | Vuosikymmeniä
 sitten sain Teneriffan pienessä kalastajakylässä uuden makuelämyksen. 
En ollut koskaan - ainakaan tieten - syönyt pinattia. Kippari Kallen 
voimaruokaa, hurjaa raudan lähdettä. Pieni ravintola tarjosi grillikanaa
 pippurikastikkeessa. Vieruskaverina oli pieni savivuoallinen uunissa 
kypsennettyä pinattia. Siitä alkoi yhteinen makumatkamme. 
 Neljälle
 400-500 gr perattuja silakkafileitä
 500 gr tuoretta pinaattia
 3 sipulia
 Voita ja ruokaöljyä
 Merisuolaa
 valkopippurirouhetta
 ½ juomalasillinen valkoviiniä
 
 Kuullota
 silputtu sipuli voi/ruokaöljysekoituksessa. Puolet ja puolet. EI 
räisky. Lisää joukkoon pinaatti ja anna imeä kunnolla paistinrasvaa. 
Kaada valkoviini joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna 
hiljalleen porista, kunnes viini on suurelta osin haihtunut. Nosta 
silakkafileet alumiinifolion päälle nahka alaspäin. Ripottele päälle 
hieman suolaa. Päälle pinaatti/sipulipaistosta ja kääri folio nyytiksi. 
Nyytit 200 asteiseen uuniin tai kuumalle grilliritilälle 8-10 
minuutiksi. Nyytti avataan ja syödään sisältö.
 
 HUOM! Toimii 
muullakin kalalla, mutta silakka vaan on niin oiva ja arvostamaton kala.
 Sen kunniaksi. Tuntemattoman Sotilaan Hietasen lempiruokaa.
 |  
 |  |  
      | Resepti tulostettavassa muodossa |  
      |  |  | 
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
Kommentit
Lähetä kommentti