Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Syy vaimon nalkuttamiseen - Pihlajanmarjahyytelö


Luettavaksi vain aviomiehille:

Juteltiin tässä yhtenä päivänä Merisalin terassilla aamukaffeella Tulosen Pakin ja Routamaan Hessun kanssa nalkuttavista vaimoista. Minä vaan kuuntelin, kun ei ollut omakohtaista kokemusta. Ehdolla oli monenlaisia konsteja estää moisenlainen elämiskultuuri.

Taisin jäädä voitolle ehdotusten kirjossa, vaikkei omakohtaisia kokemuksia olekaan.

”Paras konsti nalkuttavalle vaimolle on se, että kertoo hänelle lukeneensa tieteellisen tutkimuksen tuloksen, jonka mukaan vanhenevan vaimon tunnistaa siitä, että se alkaa nalkuttaa.”


Syy vaimon nalkuttamiseen 6.10.17

Pihlajanmarjahyytelö 6.10.17
PIHLAJANMARJAHYYTELÖ
Yksi kuuluisimmista suomalaisista sananparsista on ”Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista”

Se sisältää jokapäiväisen elämiskuluttuurimme faktaa. Kun jotain ei itse saa, se todetaan huonoksi. Kuten esimerkiksi naapurin uusi auto.

Kyllä kettu tietää. Mutta kettupa ei tiedä, että pihlajamarjoista saa tuunaamalla huikean hyvää herkkua, joka ei todellakaan ole hapanta.

Jos ei omalla pihallasi tai mökilläsi kasva pihlajaa, menehän naapurin pihalle, jossa niitä kasvaa. Totea, että happamia nuo ovat ja siirry jokamiehen oikeudella oikeuttamiin maisemiin. Sieltä saa hyvää herkkua. Mutta älä vie kaikkea, jotta tilheillekin jää jotain.

Isäni kertoi aikanaan, että pakkasen puremiin pihlajanmarjoihin muodostuu alkoholia. Pienoisessa kekkulissa linnut aterioi. Ilmankos ne niin punoittaa.

Reseptiin lisäsin hieman kuperkeikkajuomaa makua tuomaan, konjakkia. Myös siltä varalta, että pakkanen ei olisi ehtinyt marjoja panna.

Tarvitset:

2 l pihlajanmarjoja
5 dl vettä
1 kg hillosokeria
(2 rkl konjakkia)

Irrota pihlajanmarjat tertuistaan ja huuhtele hyvin. Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää marjat kiehuvaan veteen kattilaan ja keitä hiljalleen 10–15 min.
Siivilöi mehu talteen. Jos haluat kirkkaan hyytelön, älä painele marjoja. Kuumenna mehu uudelleen ja sekoita siihen hillosokeri. Keitä sekoitellen keskilämmöllä 10 minuuttia. Halutessasi voit maustaa hyytelön ennen tölkittämistä konjakilla, mikä tuo erilaista lisämakua hyytelöön.

Pihlajanmarjahyytelö sopii erinomaisesti riistaruokien lisukkeeksi.
Resepti tulostettavassa muodossa.


s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit