Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoMUUSIKON LOGIIKKAA
En tiedä, päteekö tämä muihinkin ihmisiin, mutta muusikoilla looginen ajattelu ja toiminta personoituu elämän ehtoopäiviä lähestyttäessä. Tässä pari esimerkkiä: Olemme jonkin aika purjehtineet yhdessä pitkäaikaisen ystäväni Markku Mape Veijalaisen kanssa. Pari kertaa vuodessa olemme nimittäin astuneet vakaasti Ruotsinlaivaan vaimojemme kanssa. Menomatkalla syöneet ja nauraneet vatsamme kipeiksi. Siis selvennyksen vuoksi – naurusta vaan. Seuraavana päivänä olemme järjestäneet laivan juhlasalissa tarinatuokion matkustajille. Tietäähän aiheet, kun huru-ukot ovat lavalla. Menneen ajan tarinoita. Eräänä perjantaina Mape yritti vahvistaa minulta seuraavan viikon tiistain purjehdukselle lähtöä. Ilmoitin hänelle, että on hieman epävarmaa, mutta kerron hänelle seuraavan viikon keskiviikkona, pääsenkö vai en.

Ei kestänyt kauaakaan, kun Veijalainen soitti hätääntyneenä. "Tästä ei tule mitään. Teidän huru-ukkojen kanssa ei kerta kaikkiaan voi järkevästi sopia mitään".

Mape kertoi, että oli vastikään sopinut ikäisemme tangokuninkaan kanssa haastattelusta suvimökillään Hangossa. Täsmennyksenä Mape laittoi muusikolle tekstiviestin: ”Päivä on ok. Mutta pitää sopia tarkka kellonaika vielä. Ilmoitatko Sinä minulle vai ilmoitanko minä sinulle? Tangokuninkaan tekstiviestivastaus: ”Tehdään niin.”Muusikon logiikkaa 5.5.17

 
Juhlista Äitiä
 
Toisenlainen äitienpäivälounas: Äitienpäiväristeilyt s/s Ukkopekalla 14.5.
Äideille ruusu ja lasillinen kuohuvaa veloituksetta.
Lisätietoja >>

Toisenlainen äitienpäivälahja: Kalahullun päiväkirja suoraan uunista ulkona.
Tilaa täältä >>
 

 
Suolalohiresepti 5.5.17
 
 
SATOJA VUOSIA VANHA SUOLALOHIRESEPTI
 
Herrankukkaron naapurissa, Rymättylän Airismaalla 1540 luvulla Maanpään kartanossa asunut Mikael Agricola, oli monitoimimiehenä myös armollinen ruoan laittaja (kirjoitin ensin - armoton- mutta muutin sitten pyhän miehen kuvausta) Monet hänen hienoista resepteistään ovat kalan, rymättyläläisen meren viljan valmistusohjeita. Niin tämäkin.

Puhdistettuja valkoisen tai punaisen kalan paloja tai silakoita.
Vettä
suolaa
vehnäjauhoja
sipulia
sokeria
etikkaa
pippuria

Viiltele lohen, siian, tai hauen fileestä ohuita siivuja, jotka ladotaan mahdollisimman leveän astian pohjalle.

Aivan vähän suolaa niiden päälle, joka kerrokseen. Sitten raikasta vettä, niin että peittyvät. Sitten lämpöä alle ja pienellä porinalla keittämistä 5-10 minuuttia. Reikäkauhalla kuoritaan mahdollinen vaahto pois. Odotetaan hetki ja kaadetaan kuuma vesi pois. Tilalle hetkeksi kylmä vesi, joka sekin kaadetaan sitten pois. Lisätään joukkoon erikseen tehty kastike, joka keitetään sipulin palasia 10 minuuttia Paljon sipulia ja vähän vettä. Lopuksi lisätään hieman vehnäjauhoja ja voita. Keitetään varovasti ja lopuksi lisätään sokeri ja etikka. Keitettyjen perunoiden kera nautittavaksi

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 


s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit