MUUSIKON
LOGIIKKAA
|
En tiedä, päteekö
tämä muihinkin ihmisiin, mutta muusikoilla looginen ajattelu ja toiminta
personoituu elämän ehtoopäiviä lähestyttäessä. Tässä pari esimerkkiä:
Olemme jonkin
aika purjehtineet yhdessä pitkäaikaisen ystäväni Markku Mape Veijalaisen
kanssa. Pari kertaa vuodessa olemme nimittäin astuneet vakaasti Ruotsinlaivaan
vaimojemme kanssa. Menomatkalla syöneet ja nauraneet vatsamme kipeiksi.
Siis selvennyksen vuoksi – naurusta vaan. Seuraavana päivänä olemme järjestäneet
laivan juhlasalissa tarinatuokion matkustajille. Tietäähän aiheet, kun
huru-ukot ovat lavalla. Menneen ajan tarinoita. Eräänä perjantaina Mape yritti
vahvistaa minulta seuraavan viikon tiistain purjehdukselle lähtöä. Ilmoitin
hänelle, että on hieman epävarmaa, mutta kerron hänelle seuraavan viikon
keskiviikkona, pääsenkö vai en.
Ei kestänyt
kauaakaan, kun Veijalainen soitti hätääntyneenä. "Tästä ei tule mitään. Teidän
huru-ukkojen kanssa ei kerta kaikkiaan voi järkevästi sopia mitään".
Mape kertoi, että
oli vastikään sopinut ikäisemme tangokuninkaan kanssa haastattelusta
suvimökillään Hangossa. Täsmennyksenä Mape laittoi muusikolle tekstiviestin:
”Päivä on ok. Mutta pitää sopia tarkka kellonaika vielä. Ilmoitatko Sinä
minulle vai ilmoitanko minä sinulle? Tangokuninkaan tekstiviestivastaus:
”Tehdään niin.”
|
|
|
|
|
|
Toisenlainen äitienpäivälounas:
Äitienpäiväristeilyt s/s
Ukkopekalla 14.5.
Äideille ruusu ja lasillinen kuohuvaa veloituksetta.
Lisätietoja >>
Toisenlainen äitienpäivälahja:
Kalahullun päiväkirja suoraan
uunista ulkona.
Tilaa täältä >>
|
|
|
|
|
|
|
Herrankukkaron naapurissa, Rymättylän Airismaalla 1540
luvulla Maanpään kartanossa asunut Mikael Agricola, oli monitoimimiehenä myös
armollinen ruoan laittaja (kirjoitin ensin - armoton- mutta muutin sitten
pyhän miehen kuvausta) Monet hänen hienoista resepteistään ovat kalan,
rymättyläläisen meren viljan valmistusohjeita. Niin tämäkin.
Puhdistettuja valkoisen tai punaisen kalan paloja tai
silakoita.
Vettä
suolaa
vehnäjauhoja
sipulia
sokeria
etikkaa
pippuria
Viiltele lohen, siian, tai hauen fileestä ohuita
siivuja, jotka ladotaan mahdollisimman leveän astian pohjalle.
Aivan vähän suolaa niiden päälle, joka kerrokseen.
Sitten raikasta vettä, niin että peittyvät. Sitten lämpöä alle ja pienellä
porinalla keittämistä 5-10 minuuttia. Reikäkauhalla kuoritaan mahdollinen
vaahto pois. Odotetaan hetki ja kaadetaan kuuma vesi pois. Tilalle hetkeksi
kylmä vesi, joka sekin kaadetaan sitten pois. Lisätään joukkoon erikseen tehty
kastike, joka keitetään sipulin palasia 10 minuuttia Paljon sipulia ja
vähän vettä. Lopuksi lisätään hieman vehnäjauhoja ja voita. Keitetään
varovasti ja lopuksi lisätään sokeri ja etikka. Keitettyjen perunoiden
kera nautittavaksi
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti