NIITÄ SOITTAJAJUTTUJA TAAS
|
Aikanaan tuli soiteltua Ruotsin ja Tallinnan laivoilla, jopa Finnjetillä
Saksaankin.
Laivakeikoilla kuuluttiin vähän niin kuin miehistöön, ja sosiaalinen
kanssakäyminen oli vilkasta. Erityisesti huikean huumorin omaavia olivat
risteilyemännät, Taru Kauppinen ja Heidi Saarikko nyk. Leppänen. Heiltä
kuulimme monia hauskoja tositarinoita laivan uumenissa tapahtuneita.
Huikean huumorin omasi myös laivan ohjelmia välittänyt porilainen legenda
Heikki Hakkiluoto, joka oli päässyt mm Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Aake
Kallialan sketseihinkin. Hän oli sairastanut lapsena polion ja se on jättänyt
jälkensä mm. hänen selkäänsä. Kävelystä huomaa taudin jäljet. Heikki osasi
suhtautua tähänkin asiaan huumorilla. Niinpä hän tapasi kertoa kyselijöille
fyysisestä vammautumisestaan: ”Veljeni on kirurgi. Hän tapasi harjoitella
minulla opiskeluaikoinaan”. Oikeasti hänen veljensä on kirurgi, vieläpä hyvin
kuuluisakin.
Heikin itseironiasta kertoo tositapahtuma. Hän oli Viking Linellä
viihdepäällikkö Taru Kauppisen kanssa aluksella tutustumassa myymiensä
taiteilijoiden esiintymiseen. Meidänkin orkesterin jäseniä alettiin kutsua
taiteilijoiksi jo 70-luvun loppupuolella. Sitä ennen oltiin soittajanretkuja.
Ruokailun jälkeen Heikki ja Taru siirtyivät yökerhoon, jonka ovella nuori
promootioneitokainen tarjosi drinkkiä ostettavaksi. Tähän Heikki totesi:
” Kiitos ei, on tainnut tulla otettua ruoan kanssa yksi
liikaa.” Johon tyttö iloisena tokaisi: ”Ei sitä ainakaan kävelystä
huomaa.” Heikki ei mennyt moisesta sanattomaksi, vaan totesi:
” Jaa-a. Suuri
kiitos. Noin ei kukaan koskaan ennen ole sanonutkaan.”
|
|
|
|
|
|
Sauna
on kuulunut suomalaisten pääsiäiseen jo pitkään. Perinteisesti hieman
alakuloisenkin pyhäpäivän, pitkäperjantain, jälkeen on hyvä kerääntyä
yhteen ja nauttia löylyjen lämmöstä ja ravitsevista
saaristolaisherkuista. Tervetuloa nauttimaan. |
|
Varaa paikkasi |
|
|
|
|
|
|
Kirjoitan tämän reseptin nyt ajoissa, ennen Pääsiäistä, että ehditte varata
ajan sen valmistamiseen. Tai paremminkin uunin kapasiteetin. Uunihan
pääsiäislampaan tekee.
Tässä hieno resepti Sinulle ja uunille yhteistoimeen:
Ainesosat:
2 kg lampaanpaistia
2,5 dl VAHVAA keitettyä kahvia
2 dl kermaa (miel. kuohua)
kasa valkosipulin kynsiä
rouhittua mustapippuria
rosmariinia
merisuolaa
2 tl hunajaa
liraus soijakastiketta
vehnäjauhoja
3-4 dl paistinlientä
voita paistamiseen
Viillä paistiin viiltoja ja tunge niihin kuoritut
valkosipulinkynnet. Hiero pintaan suola, pippuri ja rosmariini. Paista
paisti kuumalla pannulla nopeasti, niin että lihan
syyt sulkeutuvat. Laita uuni valmiiksi 225 asteeseen ja laita sinne syvä paistiastia lihoineen ja anna olla 15-20
minuuttia. Säädä sitten uuni 125 asteeseen. Valele paisti jonkin ajan
kuluttua kermakahvilla.
Paistin pitää olla uunissa 2-3 tuntia. Jos haluat paistin sisältä rosena,
ota liha pois uunista, kun paistomittari näyttää 60-65 astetta.
Jos haluat paistin welldone, kypsänä, mittari näyttää 70-75 astetta.
Laita paisti kunnolla foliopakettiin vetäytymään.
Hienon kastikkeen saat paistinliemestä. Kuumenna se ja lisää
soijakastikeliraus ja hunajahumaus. Vehnäjauholla suurustus sopivan paksuiseksi
vinhasti sekoittaen.
Lisukkeena keitetyt kuoriperunat ja tai uunijuureksia.
Hyvää Pääsiäistä!
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti