Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


MELKOINEN TATAARI

Isälläni oli tapana arvioida jotain ulkopuolista ihmistä omine nk. adjektiiveineen. Jos kyseessä oli joku, joka hänen mielestään oli ylivertainen jossain, hän yleensä lausahti, että onpa melkoinen tattari. Tarkoitti tietenkin tataari. Tämä tuli mieleeni katsoessani viime vuonna Eurovision laulukilpailuja. Senhän voitti ukrainalainen laulajatar Jamala, joka on tataari ja kertoi laulussaan tataarien historiasta. Ehkäpä nykyisyydestäkin.  

Tunsin minäkin aikanaan muutaman tataarin. Mukavaa ja ahkeraa väkeä.  Yksi edesmennyt tataarikaverini kertoi välillä heidän elämiskulttuuristaan makupaloja.  Tässä yksi hauska esimerkki sellaisesta: Kun kaksi tataaria keskustelee kolmannesta ihmisestä,  he pelaavat yhteen. ”Kehu sinä minua hänelle , niin minä kehun sinua hänelle.”  Toimii paremmin, kuin itse kehuisin itseäni.  Uskon sen.


Melkoinen tataari 21.4.17

 
LAHJA ÄIDILLE:
Toisenlainen äitienpäivälahja on nyt uunista ulkona
 
Uusin kirjani, Kalahullun päiväkirja, 100 kalareseptiä. Hulluja on monenlaisia. Kalahulluus yksi parhaista niistä. Osa tuotosta Sri Lankan lasten koulukenkiin.
 
Lue lisää
 

 
Muhennetut silakat 24.2.17
 
 
MUHENNETUT SILAKAT
 

1/2 litraa perunoita, mielellään pieniä.
1/2 l vettä

400 g perattuja silakoita tai muita pieniä kaloja, esim. pikku ahvenia
1/2 sipulia
8 kokonaisa valkopippuria
1/2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
tilliä

Kuoritut ja lohkotut perunat laitetaan kasarin pohjalle. Päälle pieniksi paloitellut kalan palat. Lämpimään veteen sekoitettu vehnäjauho sekä mausteet lisätään päälle. Annetaan kiehua ”hymyillen” hissukseen, kunnes perunat ovat kypsiä. Kasarin voit laitaa myös uuniin 140 asteeseen. Syödään sellaisenaan nauttien.


 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 


s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit