Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


TEHOKAS JURISTI
Naantalissa asuu suuri joukko juristeja. Mistä sitten johtuneekin. Useimmat ovat kavereitani. Siksi kerron yhdestä heistä, nimettömänä, kun on kerran kaverini. Juristimme sai hoitaakseen amerikkalaisen miehen ja suomalaisen naisen avioeroprosessin. Mies oli toimeksiantaja ja vaimo Turun Kunnalliskodissa. Juristi lähti tapaamaan vaimoa. Vaimo ei kuitenkaan hyväksynyt toimenpidettä, joten tapaamisen lopputulos piti ilmoittaa avioeroa hakeneelle miehelle USA:han. Juristimme jäi odottamaan lisäohjeita.

Muutaman päivän kuluttua hän sai Kunnalliskodin johtajalta kirjeen, että vaimo oli kuollut. Hän marssi kirkkoherranvirastoon hakemaan virkatodistusta, josta virallisesti selvisi, että vaimo oli kuollut. Todistuksen hän lähetti miehelle USA:han. Mukaan hän liitti oman laskunsa kuluistaan. Eikä aikaakaan kun hän sai USA:sta kirjeen ja shekin. Kirjeessä kiitettiin häntä asian tehokkaasta hoitamisesta. Kertoipa vielä suosittelevansa juristia kaikille muillekin vastaavassa tilanteessa oleville.


Hapankaalikeitto 2.12.16


 
 
Joulun menovinkki:
 
Herrankukkaron joulusaunat ovat olleet jälleen erittäin suosittuja, joten nyt kannattaa toimia ripeästi mikäli haluatte vielä mukaan. 17.12. lauantain Toisenlaiseen Joulusaunaan löytyy vielä tilaa. Tilaisuus alkaa 17.12. klo. 19:00.
 
Varaa paikkasi
 
 
Toisenlainen joululahja:
 
Hauskat tarinat ja sattumukset on taas painettu kovien kansien väliin, Onnellisen miehen tarinoita 6 on juuri tullut uunista. Anna lahjaksi onnellisen miehen tarinoita.
 
Tilaa tästä
 
Hapankaalikeitto 2.12.16
 
 
HAPANKAALIKEITTO
 

Neljälle

800 g hapankaalia

0,5 kg sian lapaa; rasvaa tulee olla mukana
200 g savukylkeä (tai esim. savupotka)
2 porkkanaa
1 iso sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
10 maustepippuria
mustapippuria
vettä
(kauraryynejä tai esim. neljän viljan ryynejä)

- n. 2 litraa vettä 5 litran kattilaan kiehumaan
- laita hapankaali kattilaan
- paloittele sianliha n. 3 x 3 cm paloiksi
- paloittele porkkanat ja sipulit

- ruskista paistinpannulla ensin savukylki – ja sitten kattilaan!
- kuullota sipulit ja porkkanat savukyljestä sulaneessa rasvassa – kattilaan!
- ruskista sianlihapalat, suolaa ja mausta mustapippurilla – kattilaan!
- maustepippurit kattilaan

Sekoita ainekset kattilassa sekaisin. Lisää vettä. Huom. keitto saa olla mieluimmin tavallista keittoa sakeampaa! Saa kiehua kannen alla miedolla lämmöllä n. kolme tuntia. Sekoittele välillä ja lisää vettä tarvittaessa. Maista suola ja laita halutessasi kourallinen tai pari ryynejä (esim. Neljän viljan) keiton sakeuttamiseksi loppuvaiheessa. Ja kaaliruoathan paranevat aina uudelleen lämmitettäessä!

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit