Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoPOHOJALAASIA
Pohjalaisen vaimoni kunniaksi pari tarinaa hänen kotikonnuiltaan:

Laihialainen saapui ravintolan baariin ja oli kompastua lattialle sammuneeseen asiakkaaseen. Välittömästi hän meni baarimikon luo ja teki juomatilauksen: "Haluan tollaasen samanlaasen".

Ja toinen tarina 1920-luvulta:

Kulkumies kyseli isoosta taloosta yökorteeria. Talon isäntä huojui rappusillaan lapikkaissa ja jussipaidassaan peukalot tanakasti housuntaskuissa. "Kummalla puolella vieras oli vapaussodassa?" kyseli isäntä. Vieras katseli ympärillään olevaa komeaa pihapiiriä maalattuine rakennuksineen ja sanoi olleensa valkoosten puolella.


Ilahtuneena isäntä ohjasi vieraan aittaan nukkumaan ja aamuksi tupaan syömään.
Aamiaisella isäntä kyseli kulkumieheltä, että mitä hänen tuli tehdyksi siellä valkoosten puolella?
"Olin vankina”, sanoi vieras ja livahti kiireesti maantielle.Pohojalaasia 16.12.16


 
Toisenlainen kanaherkku 16.12.16
 
 
TOISENLAINEN KANAHERKKU
 

Kanan rintafileitä
Aurajuustoa
Paistettuja sieniä
Voita paistamiseen

Kana on hyvä kompromissiruoka. Varsinkin heille, jotka välttävät punaista lihaa, mutta kuitenkin haluavat lihaa syödä. Tässä reseptissä on muistojeni kultausta 40 vuoden takaa itärajan takaa.

Sitä kutsuttiin Kievin kanaksi ja se on levinnyt reseptinä ympäri maailmaa. Tässä versiossa hieman oman mielihalun toteutusta: Viillä veitsellä kanan rintafileen toiseen reunaan syvä viilto, niin että siitä muodostuu tasku. Tee Aurajuustosta ja paistetuista sienistä valmis sekoitus ja työnnä se taskun sisälle. Sulje hammastikulla tasku kiinni. Paista molemmin puolin kullan ruskeaksi (5-8 minuuttia per sivu). Halutessasi voit ripotella fileen päälle hiukan merisuolaa, mutta Aurajuustosta suolaa kyllä löytyy.

Naatitaan perunoiden tai salaatin kera. Jos jää illalliselta jäljelle, laita jääkaappiin. Aamulla siivutettuna maistuu leivän päällä kylmänäkin.
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit