Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto
SOITTAJALLE RAHA RATKAISEE
 

Turkulaisen Aulis Kotaviidan orkesteri soitti 60-luvulla mm. Ravintola Valenciassa, Moselissa ja Hotelli Turussa. Kuukausipalkan maksoi Työväenyhdistys. Erään illan aikana orkesteri erotettiin kahdesti. Toista syytä en kerro, mutta toisen erotuksen syynä oli se, että Säkylästä kotiutuneet varusmiehet lupasivat 400 markkaa sillä ehdolla, että loppuillan aikana soitetaan pelkästään "Ohi on kappaletta." Rahamäärä vastasi silloin autokoulumaksua. Bändi otti rahat ja Aulis pääsi autokouluun.

Kovin monessa eri tahtilajissa kuultiin sen seurauksena tutunkuuloista kappaletta. Mielessäni aloin hyräillä meille miehille niin kovin rakastettua säveltä. Oivallisestihan se taipui tangoon, valssiin, humppaan, foxtrottiin, beguineen, boleroon ja sambaan. Mielenkiintoinen oli myös jatsin jammausversio. Ilta päättyi tietenkin marssiin. Sitten se olikin ohi. Se työsuhde. Aulis, "Turun surusilmä”, siirtyi orkestereineen Ravintola Foijaan.


Soittajalla raha ratkaisee 4.11.16


 
Lanttusoppa 4.11.16
 
 
LANTTUSOPPA
 

Ainesosat:
0,5 kg lanttuja
0,5 litraa vettä
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
1,5-2 litraa maitoa
Suolaa

Pese ja kuori lantut ja keitä vedessä oikein pehmeiksi. Puserra sihdin läpi. Kiehauta voi ja jauhot ja lisää ne lanttumassaan. Lisää kiehautettu maito vähitellen ja sekoita hyvin. Lopuksi suolaa maun mukaan. Anna kiehua 10-15 minuuttia. Jos on viitseliäisyyttä, voit keittää pari lanttua suolavedessä, kuutioida ne ja lisätä sellaisenaan keittoon
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit