Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoALASTOMANA LAIVAN KANNELLAOlin aikanaan innokas kilpapurjehtija. Kilpailuluokkana oli vanha, perinteinen ja nostalginen - kuinkas muuten - hai. Oman veneeni nimi oli Haiveli. Siitäpä into tarttui myös vaimooni, joka ystävättärensä kanssa hankki oman Hai-veneen. Annoin sille nimeksi Hairahdus. Poikanikin innostui purjehduksesta ja intoutui nuorena miehenä seilaamaan pikkuruisella purjeveneellä jopa Atlantin yli kahteen kertaan.

Minun aktiiviaikanani Naantalissa oli parisenkymmentä samaan luokkaan kuuluvaa venettä. Hangon regatta oli kesän kohokohta. Minulla oli silloin pieni Ina- niminen troolari, jolla hinasin koko letkan, parisenkymmentä venettä Naantalista kisapaikalle. Olihan se hulppea näky. Inan syväys oli 1.2 metriä, eli sentilleen sama kuin haiveneen.

Kapeassa Käsnäsin lossisalmessa ohjasin vahingossa reimarin väärältä puolelta. Ihan vähän. Laakea kallio hieman nosti troolariani. Pysäyttää en enää voinut, kun letka jatkaisi kulkuaan tovin, vaikka pysäyttäisinkin. Lossimatkaajat varmaan ihmettelivät menoamme. Ensin hypähtää troolari ja sen jälkeen saman hypyn tekee 20 purjevenettä. Kellekään ei sattunut merkittävää vahinkoa. Jatkoimme matkaa. Olin lämmittänyt aluksen perässä olevan saunan. Paki jäi ajamaan alusta ja me kömmimme Oksasen Timpan kanssa saunalauteille.

Kun saunomisen jälkeen sitten pompimme Timpan kanssa kannella letkan purjeveneiden miehistön uteliaana seuratessa nakuiluamme, totesi Timppa ominaiseen möreään tapaansa: "Toivottavasti nuo tuolla letkassa tietävät, että tässä aluksessa on sauna. Muutoin saattaisimme tulla nimetyksi ties miksi."


Alastomana laivan kannella 25.11.16


 
Koulutenavien lemppariruoka 25.11.16
 
 
KOULUTENAVIEN LEMPPARIRUOKA
 

½ kg jauhelihaa
1/4 kg herkkusieniä
1 dl vettä
1 dl korppujauhoja
3 dl kermaa
2 munaa
1 sipuli
voita
1 lihaliemikuutio
merisuolaa
valkopippuria

Laita kulhoon kerma, vesi ja korppujauhot ja pieneksi silputtu sipuli. Sekoita ja anna muhia 20 minuuttia keskenään. Sekoita joukkoon jauheliha ja paistetut viipaloidut herkkusienet. Paista jauheliha pihveiksi muotoiltuna. Murenna lihaliemikuutio 2 dl kuumaa vettä ja kaada pihvien joukkoon paistinpannuun.

Anna kiehua tovi, jotta neste vetäytyy reippaasti. Lisää kerma ja keitä varoen kunnes sakeus on sopiva. Lisää suola ja valkopippuri. Ei ole kyytipoikana keitetyn kuoriperunan voittanutta.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit