Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


MITÄ PIHVISI SISÄLTÄÄ

Mikä lie kulinaarinen elämys kirvoitti muistilokeroistani tämän tositarinan vuosien takaa. Naantalin Kaivohuoneellakin keittiöpäällikkönä toiminut PAAVO oli nuorena poikana opissa Tukholman legendaarisessa Oopperakellarissa, josta nuoret kokit hakivat siipiä uralleen. Ravintolan henkilökunta valitteli toistuvasti henkilökuntaruoan tasoa. Normaalisti kokolihaa ei henkilökunnalle tarjota. Korkeatason ravintolassa tehtiin tässäkin poikkeus.

Kun henkilökunta alkoi valittaa pihvien sitkeydestä, Paavo tuskastui ja päätti antaa opetuksen. Hän valmisti wienerleikkeen, jonka hän paneroi paksulti ja maustoi viimeisen päälle. Henkilökunta söi ja kehui maasta taivaaseen. Kerrankin suussa sulavaa mureaa leikelihaa.

Paavo kuunteli vuodatusta ja teki täyskäännöksen. Hänen tarkoituksenaan oli antaa kunnon opetus narisijoille, mutta nyt hän huomasi, että lienee parasta pitää suunsa kiinni. Oman turvallisuutensa vuoksi. Paavo näet oli paneerannut ja maustanut oivan palan vessapaperia, jonka hän sitten paistoi runsaassa voissa.


Mitä pihvisi sisältää 19.2.16


 
Savukalapannukakku 19.2.16
 
 
SAVUKALAPANNUKAKUT
 
200 g savukalaa
4 munaa

0,5l punaista maitoa
lasillinen (1,5 dl) vettä
2 dl vehnäjauhoja
voita

Vatkaa munat, vesi, maito ja vehnäjauhot yhtenäiseksi taikinaksi. Kaada joukkoon pieneksi pilkotut savukalan palat. Myös graavi kala käy hyvin pieneksi pilkottuna. Paistinpannussa sulatetaan voi ruskeaksi ja kaadetaan edellä oleva taikina vain pohjalle yhtenäiseksi matoksi. Ei paksuksi. Paistetaan vain toiselta puolelta. Nostetaan pois ja kääritään rullalle.
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit