Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


ALVILLA VAI ILMAN
 

Yrityksemme omistaa Turku Touringin kanssa yhteistyössä ravihevosen, joka on nimeltään KISS MY TURKU. Hauskaa touhua nämä ravijutut. Ja ravimiesten jutut ennen kaikkea.

Meidän yhteyshenkilöllämme on iso vuokratalli, jossa hän pitää kymmeniä muiden omistamia ravureita. Mukana on myös eräs heimoveli, joka ensimmäisen laskun saatuaan hermostui sen suuruutta. Kun laskussa oli erittely kuukauden aikana käytetyistä rehuista lisättynä ALVILLA (+alv), mies soitti hädissään tallille ja ilmoitti, että hänen pollelleen ei tarvitse syöttää sitä alvia, kun se on niin kallista.

Alvilla vai ilman 12.2.16

 
Toisenlainen ystävänpäivän muistaminen:
 
Anna köyhälle srilankalaislapselle mahdollisuus ylittää kouluunmenon kynnys. Osta hänelle koulukengät. Heillä se on näin pienestä kiinni. Klikkaa www.positiivarit.fi/lotushill ja sieltä "Tule tukijäseneksi" Yhden lapsen koulukengät 6 €. Kolmellakymmenellä eurolla viidelle lapselle. Se on ystävyyttä parhaimmillaan.
 

 
Ystävänpäivän Caesar salaatti 12.2.
 
 
YSTÄVÄNPÄIVÄN CAESARSALAATTI
 
Oletteko kuulleet tarinan caesar-salaatin keksimisestä? Ei se mitään. Kerron sen uudelleen: USA:n Meksikon suurlähetystössä vietettiin joskus 60-luvulla Ystävänpäivää. Ruokaa oli paljon enemmän kuin vieraat söivät. Vastuuntuntoinen kokki ei raskinut jättää jäljelle jääneitä kanan-, kalan- ym paloja roskiin, vaan otti säilöön jääkaappiin. Hän teki niistä seuraavina päivinä ruokaa. Mutta uudelleen lämmitettynä kalat ja kanat kuivuvat ja kylmänä niiden maku pelkästään sellaisena oli vaatimatonta.

Niinpä tämä kokki pilkkoi mukaan tuoreita vihanneksia. Tomaattia, salaattia, kurkkua jne. Lopuksi hän rikkoi pinnalle jäljelle jäänyttä parmesan juustoa pieniksi muruiksi. Ja jotta maku tuimentuisi, hän teki kastikkeen, jonka ainesosana merkittävimpänä oli anjovis palat. Lähetystön väki oli haltioissaan uudesta ruoasta. Se saikin heti nimensä keksijäkokin mukaan. Kokin nimi oli Caesar

Resepti levisi sitten aikanaan Eurooppaan. Mutta jostain syystä ei Italiaan. Italialaiset kokit soittivat Pariisiin kollegoilleen ja ihmettelivät siellä maineeseen nousseen uuden ruoan salaisuutta. Caesar salaatti? Kyllä he sen ukon tietää, mutta miten se siihen ruokaan liittyy?

No - me nyt tiedämme. Ei ole Caesar salaatti italialainen. Ei ole hampurilainen saksalainen, ei ole ranskalaiset perunat ranskalaisia eikä porilainen alun perin porilainen.

Annan tässä samalla pari pikku vinkkiä omatekoiseen caesarsalaattiin. Vaalean leivän krutonkien sijaan leikkaa oikeaa saaristoleipää pieniksi palasiksi. Voitele kevyesti ruokaöljyllä ja laita uuniin, kunnes on rapeita. Oman kastikkeen voit tehdä helposti kermaviilistä sekoittamalla joukkoon pieneksi leikattuja anjoviksen palasia. Lurauta lientä joukkoon ja sekoitus. Hyvää ystävänpäivää!

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit