Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


PARKKIPAIKAN OMISTAJAN ONNEA

Aiemmin kerroin jo yhden tarinan Naantalin vanhankaupungin alkuasukkaiden ongelmista parkkipaikkojen käytössä. Tässä toinen kokemus. Omakohtainen, viime kesältä: Olemme kaupungilta saaneet vuokrattua kotimme edustalta kadun varresta merkittävällä summalla autollemme pysäköintipaikan. Harmitus on suuri, kun kotiin tullessamme paikalla nököttää vieras auto. Siinä ei muu auta, kuin ajaa joskus kilometrien päähän yleisille parkkiruuduille ja automaatista rahalla lunastamassa oikeutuksen. Tai jättää kadulle sakkopaikalle. Ei auta, vaikka vanhankaupunkiin tullessa kävelykadun alussa on suurilla kirjaimilla, ettei alueella ole yleistä pysäköintiä ja ajo sallittu vain tonteille. Pysäköintipaikan vieressä on vielä suuri kyltti: ” Vain pysäköintipaikan lunastaneille. ”

Joskus laitan maksamani paikalle pysäköineen auton tuulilasiin viestin, jossa totean mm. ”Et näköjään ole huomannut ohjetauluja. Ethän vaan ole sokea? Jos niin on, mieti liikenteeseen lähtöä, sillä olet vaaraksi itsellesi ja muulle liikenteelle.” Lopetin näiden lappujen laittamisen, kun yksi autoilija tuli viereiseen ravintolaan syömään ja jätti autonsa paikalleni. Viestini nähdessään hän tilasi taksin ja jätti autonsa siihen kahdeksi viikoksi.

Oletin viisastuneeni. Tilasin tutulta mainosmieheltä ison kyltin, jossa on nosturiauton kuva. Laitoin se pysäköintipaikkani viereen näkyvälle paikalle. Ei mitään tekstiä. Kyllä kuva kertoisi kaiken ja asiani tulisi selkeästi viestitettyä. Mitenkä kyltti toimi? Ihan hyvin. Erään kerran kotiin palatessani pysäköintipaikallani kökötti iso kuorma-auto. Nosturiauto.


Parkkipaikan omistajan onnea 15.1.16

 
Vinkki!
 
Matka 2016- messut Helsingin messukeskuksessa 21-24.1 Tule tervehtimään meitä, osallistu arvontaan ja voit päästä maistamaan itse leipomaamme Saaristoleipää sekä tyrnivoita Ukkopekan ja Herrankukkaron osastolla 6m 150.
 

 
Kanttarellikuha 15.1.16
 
 
KANTTARELLIKUHAA
 
500 g suolalla graavattua kuhaa siivutettuna tai pilkottuna pieniksi paloiksi.
1 litra raikasta vettä
2,5 dl 10% etikkaa
100 g sokeria
50 g hunajaa
Puntti tilliä tai 1 raparperi siivutettuna

2 juomalasillista kantarelleja, tuoreita tai kuivatuista vedessä imeytettynä.
Muutkin sienet käy.

Tee marinointiliemi, joka sisältää raikasta vettä, etikkaa, sokeria, hunajaa. Keitä sitä muutama minuutti ja anna jäähtyä kunnolla.

Lisää sekaan kuhan palaset ja sienet. Hämmentele hyvin. Uusi hämmennys muutaman kerran. Anna maustautua mielellään yön yli. Erinomaista huikopalaa ruisleivän päällä aamusella tai iltasella kuoriperunoiden kera.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit