Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


KREIVI PERTTI YLERMI LINDGRENIN PIKAVIPIT
 

Jo kauan ennen kuin nykyään niin muotia olevat pikavipit olivat vielä tuntemattomia, harrasti entinen naantalilainen laulajakuuluisuus Kreivi menestyksekkäästi piikavippejä. Ainakin ne auttoivat hänelle menestyksen. Olen aiemmin kertonut, kuinka antauduin itse Kreivin pikavipattavaksi parhaillaan jopa useaan kertaan samasta vipistä. Ne olivat hänen toimestaan niin nerokkaasti toteutettuja, että minun kerta kaikkiaan oli vain todettava jääneeni toiseksi. Olipahan jälleen aihetta nauruun itselleen. ”Joka itselleen nauraa, se parhaiten nauraa” , sanoi entinen höyrylaivankapteeni.

Nämä asiat tulivat mieleeni, kun istuimme Merisalin terassilla Routamaan Hessun kanssa kaffeella. Hessu tarjosi. Juttelimme entisaikojen erilaisesta käyttäytymiskulttuurista työpaikoilla. Förskotit olivat jokapäiväistä elämää. Meno oli infernaalista. Kreivikin osallistui täysmääräisenä vippajana, vaikkei meillä töissä ollutkaan.

Hessu mukavan miehenä heltyi vähän välin Kreivin pyyntöihin. Normaalisti vipit olivat kympin pari. Maksoihan hän vipit aikanaan takaisin. Mutta harmittavaista sähläämistä se oli. Hessu ratkaisi ongelman kerralla. Maksoihan se vähän, mutta kannatti. Hän lainasi kerralla kaksi sataa. Sen jälkeen ei Kreiviä näkynyt. Hessu oli tyytyväinen ideaansa. Uskon, että niin oli Kreivikin.Kreivi Lindgrenin pikavipit 29.1.16


 
Seitsemän sortin herkku 29.1.16
 
 
SEITSEMÄN SORTIN HERKKU
 
Tässä reseptissä on kaiken kaikkiaan 7 suurinta ihastukseni kohdetta raaka-aineena. Kas näin:

Lohkottuja punajuuria.
Lohkottuja nauriita.
Valkosipulia siivutettuna.
Rypsiöljyä.
Hunajaa
Rakuunaa
Lipstikkaa.
Piristeeksi voi laittaa joskus Aura-juustoa.

Parhaiten herkku valmistuu muhimalla kasarissa uunissa tai pannulla kannen alla. Hauduta pitkään, jollet halua trendikkäästi ”al denteä” (vähän vaille kypsäksi, hampaille pureskeltavaa).

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit