Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


LIIAN HYVÄ SATO
 

Isäni Yrjö syntyi ja asui nuoruutensa Uudenkaupungin lähellä Kalannin Kylähiiden kylässä. Niiltä ajoilta hän kertoi kauan sitten minulle tositarinan, joka jostain kummasta syystä on jäänyt mieleeni ja putkahtanut aika ajoin esiin. Johtuneeko se suomalaisesta asennekulttuurista, uskoisin. Naapurin maanviljelijä-isännällä oli tapana aina syksyisin valitella, kuinka huono sato taas tuli. ”Viime vuonna tuli sentään jotain, mutta tänä vuonna ei paljoa mitään”.

Kunnes sitten eräänä vuonna kaikki meni putkeen. Keväällä kylvön jälkeen tuli pari sopivaa sadepäivää ja kesä meni viimeisen päälle. Vilja kasvoi ja kasvoi. Syksykin oli lämmin. Vilja tuleentui juuri sopivasti eivätkä liialliset sateet estäneet viljan korjuuta.

Kun sato oli tallessa ja naapurin isäntä kärräsi niitä viljavarastoon, ei isäni malttanut olla toteamatta naapurilleen:
”No nyt oli hyvä viljavuosi. Sait todella hyvän sadon.” Siihen isäntä vastasi ominaiseen tapaansa. ”Tuli tuli hyvä sato, mutta kyllä vei pellosta voimatkin”.
Liian hyvä sato 22.1.16


 
Savukalasalaatti signeeraus
 
 
SAVUKALASALAATTI
 
5 keitettyä perunaa
4 keitettyä kananmunaa

savukalaa 300-600 g
1 kerä salaattia
kahvikupillinen etikkapunajuurta pilkottuna
sama juttu etikkasuolakurkkua
pieni sipuli pilkottuna

Paloittele savukalat ja viipaloi perunat, kananmunat, punajuuri, suolakurkut ja pilko sipuli. Revi salaatti, joka laitetaan pohjalle. Muut päälle. Lopuksi kastike.

Kastike:
Oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas

Kommentit