Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


TOISENLAINEN, PIENI JOULUTARINA
 


Olemme saaneet viettää jo pitkään joulujamme Lotus Hill ry:n avustustöidemme ohessa Intian valtameren Ceylonin saarella. Jota myös hymyjen saareksi kutsutaan. Viime jouluna olimme pienen ryhmämme kera paikallisessa ravintolassa juhlistamassa meille tärkeää päivää.

En muista enää yhtään, millaista ruoka oli, mitä se maksoi. Mutta yhden asian muistan joulutähden kirkkaasti. Ja muistan taatusti koko ikäni.

Kun ryhmämme oli asettautumassa varattuun pöytäämme, tarjoilija tuli luoksemme, esitteli itsensä ja toivotti seurueen nimeltä Oscar tervetulleeksi ravintolaansa. Sitten hän käveli vuorollaan jokaisen pöydässäolijan viereen, hymyili valloittavasti ja kätteli kädestä pitäen, silmiin katsoen, meidät kaikki - lapsia myöten - ja toivotti "hyvää ruokahalua ja siunattua Kristuksenne päivää".

Näillä sanoin lämpimät terveiset rakkaaseen kotomaahamme. Hyvän Joulumielen saamiseksi tarvitaan vain sydämellisyyttä ja ystävällisyyttä. Voi niiden aikaansaannoksia.


PS.
Vetäydyn hetkeksi huilimaan ja pidän pienen tauon tässä kirjeenvaihdossani. Tammikuussa otan jälleen ohuen yläpilven kautta yhteyden Sinuun. Rakentamamme köyhääkin köyhemmän Unohdettujen Laakson koulun pienet oppilaat ovat järjestäneet meitä varten harjoittelemansa laulu- ja tanssiohjelman, konsertin. Viemme heille kaikille koulureput, jotka on täytetty moninaisella heidän tarvitsemillaan tavaroilla. Tammikuun alussa viemme koko laakson lapsille koulukengät.

Joulurauhaa,
Pentti-Oskari ja Marja perheineenJoulupukki 18.12.15


 
Jouluinen graavilohi
 
 
Jouluinen graavilohi
 
Lohifilee ruodoton

Ripottele pintaan 2/3 merisuolaa, 1/3 hienoa suolaa.

Sen jälkeen ripottele reilusti pintaan karkeaksi jätettyä maustepippuria, pomeranssin kuorta, neilikkaa, kardemummaa ja kanelia.

Laita jääkaappiin 2 vrk kelmun alle. Ennen leikkaamista, kaavi osa mausteista pinnalta pois.

Tarjoa ohuina siivuina vaikka hillottujen kirsikoiden sekä perunoiden kanssa.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit