Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


LAPSEN MIELI MUUTTUU

90-luvulla tein paikallisradioihin haastatteluja suomalaisen viihteen tähdistä. Erään kerran vieraanani oli televisiosta tuttu TENAVATÄHTI L.L. Olin kuullut nuoren miehen persoonallisista toimista viihdeuran alkumetreiltä. Pikkuvanha tähdenalku ja – lento osallistui Oulussa hyväntekeväisyyskonserttiin. Hänelle oli luvattu esiintymis-, matka- ym. kuluja 2000 markkaa.

Hetkeä ennen esiintymistään hän kertoi big band orkesterin johtajalle Keijo Minervalle, että vaihtaisi ennalta sovitun ja harjoitellun laulun Rainer Frimanin juuri levytettyyn ” Valkeaan vaunuun.” Tähän orkesterin johtaja: ”Meillä on iso bigbänd
. Sovitukset viimeisen päälle ja kaikki valmiiksi harjoiteltuna. Et sinä voi näin viime tingassa vaihtaa biisiä!" ”Kuinka niin, miehän se laulan” tokaisi tenavatähti.

Olin kuullut, että kun palkanmaksun aika tuli, solisti vaati kolmea tonnia. Ohjelmamme väliajalla kyselin uteliaisuuttani tenavatähdeltä syytä moiseen äkilliseen sovitun asian muutokseen. Minerva oli selkeästi sopinut, että kaksi tonnia. Vastaus oli: ”Katsos - lapsen miel muuttuu, lapsen miel muuttuu. Kylhä sie vanha konkari sen ymmärrät..”


Lapsen mieli muuttuu 4.12.15

 
Hyvä idea:
 
Toisenlainen joululahja ystävällesi, ja josta voit itsekin nauttia.
Onnellisen miehen tarinoita 5.


Toisenlainen pikkujoulun savusauna ja jouluillallinen. Lue lisää.

 

 
Savukalakastike perunoille 4.12.15
 
 
SAVUKALAKASTIKE PERUNOILLE
 
Tarvikkeet:

Jäljelle jäänyttä savukalaa sen verran kun on, esim. 250 g
Vettä 2,5 dl
iso sipuli tai 2-3 pientä pilkottuna
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl tyrni- tai sitruunamehua
1 rkl hunajaa
valkopippuria
tilliä
ruohosipulia

Kuullota sipulisilppu paistinpannussa öljyssä. Lisää vehnäjauho ja vesi. Sekoita koko ajan, ettei pala pohjaan. Lisää tyrni- tai sitruunamehu hunaja, ruohosipuli ja valkopippuri. Lopuksi lisää savukalan palat. Anna heidän hymistellä muutaman minuutin lempeyden lämpimässä, että kokoontuvat yhteen. Huomaatko? Ei lisättyä suolaa.

Nautiskellaan kuoriperunoiden tai uusien perunoiden kera.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit