Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


TILANNEKOMIIKAN HELMIÄ


Toimin Herrankukkarossa toisenlaisena työsuhdekouluttajana. Kerron omakohtaisia kokemuksia. Erehdyksiä eritoten. Ja tietenkin huikeista onnistumisista, joista olen onnellinen. Erään kerran koulutettavavana oli erään seurakunnan 40 työntekijää, koska kanslistin mukaan työilmapiiri oli aivan kauhea. Töistä poissaolotkin lähentelivät neljäsosaa työajasta. Hän mainitsi työpaikan nk. torajyvän. Yleensä koulutus kestää tunnin. Nyt oli varattu kolme tuntia. Laitoin parastani.

Kerroin tarinoita omista epäonnistumisistani jne. Ensimmäisen tunnin aikana ei hymyn karettakaan. Toisen tunnin loppupuolella kolme vanhempaa riskiä naista alkoi jo hieman naureskella ja kolmannella tunnilla välillä itkivät, välillä nauroivat. Oivalsin, että kanslistin kertoma nk. torajyvä istui kokoustilan nurkassa. Toranjyvä on syksyllä viljalaariin joutunut homehtunut jyvä. Keväällä koko laari on homeessa. Kerroin tämän esimerkkinä myös työyhteisössä. Eivät uskaltaneet nauraa vertausta, koska kirkkoherra istui nurkassa. Paitsi kolme riskiä vanhempaa naista. He nauroivat katketakseen.


Tapasin kesällä Naantalin rannassa elokuvaohjaaja Timo Koivusalon ja kerroin seurakunnan tilaisuudesta Herrankukkarossa. Kun Timo kysyi, miten nämä kolme naista uskalsivatkaan tuossa tilanteessa nauraa, kerroin, että he olivat seurakunnan haudankaivajia ja olivat määräaikaisessa työsuhteessa. Joten työpaikka säilyy. Salamannopeasti tämä humoristihirmu Pekko Koivusalo tokaisi: ”Haudankaivajat odottivat monttu auki palkan kuoppakorotusta”.

Tilannekomiikkaa 2.10.15


 
Vanhanajan sinappi 2.10.15
 
 
WANHANAJAN SINAPPIRESEPTI
 

Kas tässä ohje sinapin valmistukseen, joka saa posket punoittamaan pelkästä ohjeen lukemisesta:

1 mitallinen sinappijauhoja (esim. Colman)
1/4 mitalista sokeria
Sopiva määrä juoksevaa hunajaa makean maun mukaan
Kiehuvaa vettä
Pieni määrä valkoviinietikkaa
Vähän suolaa
Omenasosetta (nimenomaan sosetta eikä hilloa)
Calvadosta vähän (jos sattuu olemaan, myös tilkka Madeiraa tai muuta vastaavaa kelpaa hyvin).

Sinappijauhot ja sokeri hierotaan huolellisesti sekaisin. Kuumaa vettä ja valkoviinietikkaa lisätään vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes sinappi on sopivan sakeaa. Suolaa lisätään maun mukaan. Viimeisenä lisätään omenasosetta sopivasti. Omenasoseen tarkoitus on pehmentää sinapin makua.

Parin päivän kuluttua sinappi on tekeytynyt ja valmis käytettäväksi. Jos tekee kerralla isomman määrän, ja sinappi sitkistyy ajan myötä, on helppo lisätä sekoittaen vähän kiehuvaa vettä, jolloin sinappi on jälleen kuin juuri valmistettu. Jos haluaa voi lisätä makua antamaan Calvadosta (joka on omenapohjainen juoma).
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit