Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


NOKIAN MIEHET MAAILMALLA

Olemme viettäneet talvikodissamme Ceylonin saarella jo kolmatta kymmenettä talvea. Niin kutsutun tamilisodan aikana oli välirauha hetken, joskus 2000-luvun alussa. Lähdimme tutustumissafarille tamilialueelle, saaren itäosiin, Trincomaleen.

Majoittauduimme kaupungin ainoaan rantahotelliin. Olin antanut passin reseptioniin ja menimme huoneeseen peseytymään. Sitten alas terassille ravintolaan ruokailemaan. Ennen ruokatilaustamme meille tuotiin aperitiivit. Jokaiselle iso lasillinen kirkasta alkoholia ja Kokis-pullo vireen. Ihmettelimme, mikä juoma tämä on? Hovi hymyili salaperäisesti ja kertoi sitten. "Saimme reseptionista tiedon, että arvon herrasväki on Suomesta. Me tiedämme, että kaikki suomalaiset juovat aina vodkaa ja Coca Colaa". Yritimme hieman vastustella hänen tietämystään. Mutta ei auttanut. ”Meillä on ollut täällä toista vuotta Nokian puhelinverkkoasentajia, ja kaikki aina juovat ennen ruokailua ison lasillisen vodkaa ja Coca Colaa.”

Sanoin vaimolleni, että minä voin uhrautua hänen ja lastemme sekä suomalaisen juomakulttuurin puolesta. Ja tulihan minulle vähäksi aikaa höveliäs mieli.

Nokian miehet maailmalla 30.10.15

 
Toisenlainen isänpäivälahja, uutuuskirja:
 
ONNELLISEN MIEHEN TARINOITA 5
Tilaa ti 2.11 mennessä, saat sen erikoistarjouksena.
Katso: www.oskarionnellinen.fi
 

 
Hunajatyrnihernekeitto 30.10.15
 
 
HUNAJATYRNIHERNEKEITTO
 
Silläkin uhalla, että nauratte tämän reseptin laatijaa, otan sen mieluisasti vastaan. Toteuta reseptini ja maista. Kerro sitten, kuka viimeksi nauraa. Epäilen, että se olet Sinä.

1 iso hernekeittopurkki (tietysti Jalostajan)
vettä mielen mukaan
200 g savukalkkunaa tai –kinkkua pilkottuna
2 rkl hunajaa
2 rkl tyrnimehua

Laita vesi kattilaan ja purista purkista hernekeitto ja sekoita joukkoon. Mausta tyrnimehulla sekä hunajalla. Lisää kinkku ja kiehauta hetki. Sitten lusikoimaan ruisleivän kera.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit