Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


HELPPO TAPA LAIHDUTTAA

Helppoja laihdutustapoja on kuin Vilkkilässä kissoja tai ohjeita savusaunan lämmittämiseen. Yhteistä niille on niiden toimimattomuus. Tässä kaksi toimivaa esimerkkkiä. 60-luvun lopulla orkesterimme solistina esiintyi useasti loistava suomalainen tenori JUHANI MARKOLA. Lisäksi vielä hauska mies. Mies, jolla on laaja tarina-arkisto. Vain yksi asia sai Jussin vakavaksi: ”lievä ylipaino”. Jussia harmitti niin vietävästi erilaisten laihdutuskuurien epäonnistumiset.

Bändini pojat tekivät hänelle jäynän. He kertoivat, että Amerikasta on tullut aivan loistava laihdutuskuuri. Syödään ainoastaan lihapiirakkaa ja juodaan piimää. Mitä enemmän syö, sitä enemmän laihtuu. Ei muuta. Niitä vaan päivät pääskytysten. Niin Jussi aloitti kuurin. Hän rakasti lihapiirakoita, kuten soittajat yleensäkin. Ja piimäkin maistui palan painikkeeksi. Tapahtuiko mitään? Kyllä. Paino sen kun vaan nousi. Soittajakaverit tukivat Jussia kertomalla, että tässä kuurissa ensin paino nousee ja sitten laskee.
Uskomatonta, mutta totta. Näin kävi.

Kävi nimittäin niin, että kun kuurin alussa hän söi seitsemän piirakkaa ja joi kolme litraa piimää, parin viikon kuluttua alkoi tympiä niin, että hän pystyi syömään tuskin yhtä piirakkaa päivässä. Piimääkään hän ei pystynyt juoman kuin lasillisen. Onhan se selvää, että jos päivän ateriat sisältävät vain yhden piirakan ja lasin maitoa, niin laihtuuhan sillä. Kuuri bändin poikien yllätykseksi siis toimi. Loppujen lopuksi siinä kävi niin, että suurella tuskalla hankitut pudotuskilot tulivat hetkessä takaisin. Jussi ei sen kuurin jälkeen ole pystynyt syömään piirakkaa, eikä nauttimaan piimästä.
Vuosia tapahtuman jälkeen muistelimme Jussin kanssa tätä persoonallista laihdutuskuuria. Nauroimme niin, että vatsat vaan hytkyivät. Molempien. Jotenkin laihan ihmisen nauru näyttää vähän kuivahkolta.

Kun minä aikanaan laihdutin, ymmärsin toteuttaa yksinkertaista ja toimivaa ruokailutottumusta. Vähensin osan ruokailustani puoleen määrään. Esimerkiksi kotimatkallani Turusta Naantaliin, poikkesin aiemmin nakkikioskilla pari kertaa. Muutin käyttäytymistäni ja poikkesin laihdutuskuurin aikana enää vain kerran nakkarilla. Tiukalle otti. Ajoaika on sentään ruuhka-aikana parisenkymmentä minuuttia. Kun pääsin oikein vauhtiin, lisäsin höyryä laihdutukseen. Nakkaripysähdysten puolittamisen jälkeen vähensin myös hodarissa täytettä. Nyt nautin ajovälipalan entisen kahden nakin sijaan yhdellä nakilla. Uskokaa tai älkää, tämä toimi. Kolmen kesäkuukauden aikana laihduin huikeat 200 g.Helppo tapa laihduttaa 9.10.15


 
Aurajuustoperusign
 
 
AURAJUUSTOPERUNAT
 
Muutama peruna.
Aura-juustoa

Rypsiöljyä
Rouhittua mustapippuria

Rakenna alumiinifoliosta moninkertainen vahva pussi. Sekoita valmiiksi pieniksi pilkotut perunat, johon on sekoitettu öljy, mustapippuri ja Aurajuuusto murustettuna. Suolaa et tarvitse. Se tulee juustosta.

Laita alumiinipussi uuniin tai grilliin. Jos peruna on raakaa, 40-45 minuutiksi. Jos peruna on kypsää, 15 minuutiksi.

Syödään sellaisenaan. Kunhan on kypsää. Grillattu kala, kana tai makkara kyytipoikana on hyvin sovelias.
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit