Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoKIELITAIDOTON PÄRJÄÄ AINA

Olen monesti kertonut elämäni tarinoissa hauskoja sattumuksia tyyliin: ”Kyllä minä niin itseni mokasin”. Parhaiten se toimii ulkomailla. Kielitaidottomana. Tässä taasen yksi esimerkki elämän hauskanpidosta rehellisen oikeasti:

Kävimme orkesterini kanssa 1960–luvun loppuvuosina tosi tiuhaan keikoilla Ruotsissa. Ruotsinsuomalaisten tanssipaikoilla. Ja niitä riitti. Viikko kaksi peräkanaa paikasta toiseen. Tukholmassa tietenkin. Norköpingissä, Goteborgissa, Trollahättanissa, Malmössa jne. Varsinkin Etelä-Ruotsi tuli hyvin tutuksi. Erään kerran aikataulumme antoi myöden viikon verran ihan oikeaan lomailuun. Keikkabussissamme oli 7 sänkyä, pieni keittiö, jääkaappi ja takana puulämmitteinen sauna. Päätimme ohjata keulan kohti Hollantia ja Amsterdamia. Olihan se reissu.

Olimme etukäteen varanneet halvan majoituspaikan kaupungin hostellista. Osoite oli tiedossa ja kartta käytössä. Isolla bussilla kulkeminen Amsterdamin kujilla oli aika haasteellista. Niinpä eksyimme. Erään pienen torin laidalla oli joukko ihmisiä, joiden luokse pysähdyimme. Rumpalimme Nätsi hyppäsi autosta ulos ja kysymään ajo-ohjetta hosteliin. Hetken kuluttua hän palasi ja kertoi, että: kaksi korttelia eteenpäin, sitten yksi kortteli vasemmalle ja sitten seuraavasta oikealle. Siinä se hostelli on. Tein työtä käskettyä ja ajoin ohjeen mukaan. Ja yllätys yllätys. Siinä se majoituspaikkamme oli.

Merkillisintä tässä oli se, että Nätsi rumpalimme, tunnetusti täydellisesti kielitaidottomana hoiti homman. Kun kysyin häneltä, miten on mahdollista, että hän ymmärsi käsittämättömällä kielellä annetut ohjeet, hän vaatimattoman ihmisenä totesi: ”Mä luin huulilta.

Kielitaidoton pärjää aina 22.5.15


 
Sinappinen hunajakana 22.5.15
 
 
SINAPPINEN HUNAJAKANA
 
kahdelle
300-400 g broilerin rintaa
1 rkl hunajaa
1 rkl viinietikkaa
1 rkl sinappia
1 rkl ruokaöljyä
pippuria
Suolaa et välttämättä tarvitse. Päätä itse.

Myönnän, että kaiken maailman hulluuksien lisäksi olen vielä sinappihullukin. Mistähän moinen makutottumus? Tyrkkään sinappia mitä merkillisimpiin paikkoihin. Se on useasti minun eksoottinen mausteeni. Chilit sun muut saa jäädä. Erityisesti tykkään ranskalaisesta Dijon sinapista. Ja tietenkin aina siitä, jota en koskaan vaihda. Hunajasta olen tykännyt äidinmaidosta asti. Enkä sitäkään vaihda. No siinä ne ainesosat ovatkin. Ja vähän kanaa tietenkin kyytiin:

Sekoita korkeareunaisessa astiassa ruokaöljy, viinietikka, sinappi ja hunaja. Lisää pippuri. Ja suola jos haluat. Laita broilerin palat marinadiin ja pyöritä niitä ja valele niitä marinadilla. Anna maustua vartin ja taas kääntele ja valele ja vielä vartti. Halutessasi voit kaksinkertaistaa marinadin määrän.

Laita uuniin 180 astetta 35–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskeaa. Voit kuumennuksen aikana valella vielä lihoja nesteellä.

Nautitaan keitettyjen perunoiden tai salaatin kera. Keitinliemi kastikkeena
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit