|
Tämän tarinan kuulin kaveriltani kauan sitten.
Se varmaan on totta, koska se mies, joka sen kertoi,
on elossa vielä.
Pohjoisessa, Jäämeren rannalla
Norjan ja Neuvostoliiton rajalla, elettiin rauhanomaista
aikaa, ennen edellistä kylmää sotaa.
Eräänä päivänä, kun
neuvostoliittolaiset taas kyttäsivät kiikarilla norjalaisten asemiin, he
näkivät, kuinka naapurit veivät kokkiasuista miestä käsiraudoissa vahtikopin
taakse.
Hetken kuluttua kuului useita laukauksia,
jonka jälkeen saattajat poistuivat sieltä
ilman kokkia. Kyseessä
oli tietenkin lavastus eli hööpötys, jonka
toteutuksella norjalaiset halusivat nähdä kollegojensa reaktiot.
Kun seuraavan kerran rajamiehet kohtasivat viikottaisessa
virallisessa tapaamisessaan toisensa ei kenenkään maalla, venäläiset esittivät
heti ensimmäisenä kysymyksen norjalaisille kollegoilleen: ”No-paraniko
ruoka?”
|
|
|
|
|
|
UTELIAILLE:
Jos
olet utelias tai muuten vaan innokas näkemään mitä teen tänään pe 24.4 klo 19.30,
klikkaa www.webaitio.fi
pääset
näkemään suoraa tv-lähetystä Aurajokirannasta.
Avaan jälleen leipätyöpaikkani suloiseen Suomen suveen.
NAISILLE:
Tuomittakoon minut sukupuolisyrjinnästä. Siitä
huolimatta huomenna 25.4 järjestän Herrankukkarossa legendaariset Smoke and Swing Only for
Ladies-tapahtuman. Just vielä ehtii. Ilmoittaudu mukaan tänään klo 16 mennessä.
Herrat älkööt vaivautuko. Edustan Teitä mieluisasti. Katso täältä.
|
|
|
|
|
|
|
Aloitimme muutama vuosi sitten
Aurajokirannan Vaakahuoneella tiettävästi ensimmäisenä Suomessa CAESAR-SALAATTIPUFFAN
tarjoamisen. Siitä tuli huikea menestys. Mutta kyllä oli myös hyvää.
Ensi suvena ”yllätämme” taasen. Olemme
tuotekehitelleet koko talven CAESAR PIZZOJA. Suurin ongelma, että erilaisilla
täytteillä ne olivat vain toinen toistaan parempia. Paljouden ongelmana on
löytää sopiva valikoima tarjottavaksi. Tulkaahan kokeilemaan.
Tässä sovellutus kotikäyttöön samasta
aiheesta. Piirakkapohjan tekeminen on helppoa ja täytteillä
saadaan hienot maut.
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
50
g margariinia tai voita
ihan
vähän, 1/2 tl suolaa
Sekoita pehmeään voihin jauhot.
Lisää kananmunat ja suola ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi leivinpaperin
päälle ja siirrä jääkaappiin.
Täyte
250 g kypsää
kanansuikaletta, savustettua kalaa tai katkarapuja. Kinkku ja makkarakin käyvät.
Mitä mielitkin.
2 kananmunaa
1,5 dl kermaa
vajaa 100 g parmesaanijuuston paloja
tai lastuja
2 valkosipulin kynttä
4 anjovisfileetä
1,5 tl suolaa
rouhittua mustapippuria vähän
revittyä jäävuori yms. salaattia
2 tomaattia.
Ota pohja jääkaapista. Ripottele
pinnalle kanan, kalan, katkaravun palaset. Sekoita munat, kerma ja parmesaani
sekä suola ja pippuri keskenään. Kaada ne komistuksen päälle. Lopuksi lisää
anjovisfileet. Uuniin 200 astetta. Reippaat puoli tuntia.
Hieman ennen pois ottoa lisää revityt
salaatinlehdet, ja tomaatin siivut. Jos jäljellä on, voit vielä ripotella
parmesaanilastuja.
Tämä on sellainen koti-Caesar-pitsa.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Palautteet/osoitteenmuutokset:
oskari@herrankukkaro.fi
Lisätietoa:
www.herrankukkaro.fi.
Kommentit
Lähetä kommentti