Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


NORJALAISKOKKI

Tämän tarinan kuulin kaveriltani kauan sitten. Se varmaan on totta, koska se mies, joka sen kertoi, on elossa vielä. Pohjoisessa, Jäämeren rannalla Norjan ja Neuvostoliiton rajalla, elettiin rauhanomaista aikaa, ennen edellistä kylmää sotaa.

Eräänä päivänä, kun neuvostoliittolaiset taas kyttäsivät kiikarilla norjalaisten asemiin, he näkivät, kuinka naapurit veivät kokkiasuista miestä käsiraudoissa vahtikopin taakse.
Hetken kuluttua kuului useita laukauksia, jonka jälkeen saattajat poistuivat sieltä ilman kokkia. Kyseessä oli tietenkin lavastus eli hööpötys, jonka toteutuksella norjalaiset halusivat nähdä kollegojensa reaktiot.

Kun seuraavan kerran rajamiehet kohtasivat viikottaisessa virallisessa tapaamisessaan toisensa ei kenenkään maalla, venäläiset esittivät heti ensimmäisenä kysymyksen norjalaisille kollegoilleen: ”No-paraniko ruoka?”

Kokkisota 24.4.15

 
 
UTELIAILLE: Jos olet utelias tai muuten vaan innokas näkemään mitä teen tänään pe 24.4 klo 19.30, klikkaa www.webaitio.fi pääset näkemään suoraa tv-lähetystä Aurajokirannasta. Avaan jälleen leipätyöpaikkani suloiseen Suomen suveen.

NAISILLE: Tuomittakoon minut sukupuolisyrjinnästä. Siitä huolimatta huomenna 25.4 järjestän Herrankukkarossa legendaariset Smoke and Swing Only for Ladies-tapahtuman. Just vielä ehtii. Ilmoittaudu mukaan tänään klo 16 mennessä. Herrat älkööt vaivautuko. Edustan Teitä mieluisasti. Katso täältä.
 

 
Caesar Piirakka 24.4.15
 
 
 
 
 
CAESAR PIIRAKKA
 
Aloitimme muutama vuosi sitten Aurajokirannan Vaakahuoneella tiettävästi ensimmäisenä Suomessa CAESAR-SALAATTIPUFFAN tarjoamisen. Siitä tuli huikea menestys. Mutta kyllä oli myös hyvää. Ensi suvena ”yllätämme” taasen. Olemme tuotekehitelleet koko talven CAESAR PIZZOJA. Suurin ongelma, että erilaisilla täytteillä ne olivat vain toinen toistaan parempia. Paljouden ongelmana on löytää sopiva valikoima tarjottavaksi. Tulkaahan kokeilemaan.

Tässä sovellutus kotikäyttöön samasta aiheesta. Piirakkapohjan tekeminen on helppoa ja täytteillä saadaan hienot maut.

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
50 g margariinia tai voita
ihan vähän, 1/2 tl suolaa

Sekoita pehmeään voihin jauhot. Lisää kananmunat ja suola ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle ja siirrä jääkaappiin.

Täyte
250 g kypsää kanansuikaletta, savustettua kalaa tai katkarapuja. Kinkku ja makkarakin käyvät. Mitä mielitkin.
2 kananmunaa
1,5 dl kermaa
vajaa 100 g parmesaanijuuston paloja tai lastuja
2 valkosipulin kynttä
4 anjovisfileetä
1,5 tl suolaa
rouhittua mustapippuria vähän
revittyä jäävuori yms. salaattia
2 tomaattia.

Ota pohja jääkaapista. Ripottele pinnalle kanan, kalan, katkaravun palaset. Sekoita munat, kerma ja parmesaani sekä suola ja pippuri keskenään. Kaada ne komistuksen päälle. Lopuksi lisää anjovisfileet. Uuniin 200 astetta. Reippaat puoli tuntia. Hieman ennen pois ottoa lisää revityt salaatinlehdet, ja tomaatin siivut. Jos jäljellä on, voit vielä ripotella parmesaanilastuja.

Tämä on sellainen koti-Caesar-pitsa.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit