Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


SUOMEN ENSIMMÄINEN POP-IDOLI

Minulla on mielenkiintoisia, hyviä ystäviä vuosien, jopa vuosikymmenten takaa. Yksi heistä on ikinuori LASSE LIEMOLA. Hän voitti ensimmäisen rock-kisansa jo 50-luvulla. Häntä kutsuttiin myös teinitähdeksi. Hän teki elokuvia, esiintyi televisiossa jo sen alkuajoista lähtien ja hänen levyjään myytiin kuin häkää. ”Anna pois, mun kitarain”, ”Diivaillen” ja niin edelleen.

Aktiiviuransa jälkeen hänestä tuli yrittäjä. Hänen tekemänsä venäläiset suolakurkut olivat maan kuuluja. Vihannestukku toimi vuosikymmeniä, ja Lassen poika jatkaa nyt isänsä uraa. Mutta isä ei ole vauhtiaan vähentänyt. Neljännes vuosisata sitten hän ohjasi Helsingin satamalautakunnan jäsenenä höyrylaiva Ukkopekalle kolmen viikon vierailupaikan Lybeckin laiturissa. Politiikassa hän on vieläkin ja vetää suosittua ”Stadin kundit” -yhdistystä. Eikä tässä vielä kaikki: hanurinsa kanssa hän viettää väliaikoja esimerkiksi vanhustentaloissa laulattamassa ja naurattamassa asukkeja. Tallinnan olympialaisten aikana veneemme lilluivat naapureina Piritan Satamassa. Yhteistyömme syveni muun muassa yhteislaulutilaisuuksien järjestämiseen Aurajokirannassa, Vaakahuoneen paviljongilla. Suven päättäjäiset ovat saaneet arvoisensa ohjelman. Ja meillä on ollut hauskaa. Olemme kertoneet toisistamme vitsejä ja sitten taas laulaneet.

Viime suven elokuun lopun tilaisuudessa hän kertoi yleisölle täyttävänsä samalla viikolla vielä hulppeat 75 vuotta. Ja kansa taputti. Mies on niin ”baby face”, lapsenkasvoinen kuin olla ja voi, ja siitä hän on ylpeä. Lasse kertoi kyllä hauskan tositarinan, joka oli palauttanut hänet maan pinnalle. Helsingin Maestro-ravintolassa pidetään pääkaupungissa harvinaisia yleisiä tansseja. Lasse laittautui paikalle ja lähti hakemaan hieman itseään nuorempaa ladya tanssimaan. Tämä kieltäytyi, ja Lasse kääntyi nolona tulosuuntaan. Mennessään hän kuuli, kuinka tämä tanssista kieltäytynyt tokaisi ystävättärelleen: ”Aivan selvää arkkukamaa.”


Suomen ensimmäinen popidoli UUSI

 
Heitä talviturkki nyt jo vihdoin pois!
 
Lue täältä.
 

 
Hunajakala 13.3.15
 
 
HUNAJAKALA
 
Neljälle

800 g puhdasta kalan fileetä
2 omenaa puhdistettuna ja lohkottuna
500 g palsternakkaa halkaistuna
200 g sipulia kuorittuna ja lohkottuna
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl hunajaa
Merisuolaa ja pippuria

Leikkaa kalat tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi ja pyöritä ne suola/pippuriseoksessa. Anna vetäytyä. Siirrä omena-, sipuli- ja palsternakkapalat uunivuokaan. Sekoita.

Tee öljystä, etikasta ja hunajasta sekoittamalla kastike, ja kaada ne vuoassa olijoiden päälle. Lisää vuoan pohjalle vettä puoli kahvikupillista. Uuniin 200 astetta 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja nosta kasvikset ja lisää valmiiksi paloitellut ja suolatut kalan palat niiden alle. Vuoka takaisin uuniin ja lisäkypsennys n.10 minuuttia. Valele 2-3 kertaa paiston aikana nestettä komistuksen päälle.

Nautitaan keitettyjen perunoiden tai keitetyn riisin kanssa.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit