Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


KOLME HEIKKILÄÄ SAMASSA KYLÄSSÄ

Yläneellä oli aikanaan kolme Heikkilä-nimistä taloa. Posti sekaantui vähän väliä. Heikkilät pitivät palaveria ja päättivät laittaa etuliitteen nimiinsä. Yksi oli Mäki-Heikkilä, kun oli mäen päällä. Toinen oli Iso-Heikkilä, kun oli vähän suuruudenhullu. Kun kolmannelta kysyttiin etuliitettä, tämä Heikkilä mietti hetken ja tokaisi sitten: ”Pannaan paljas Heikkilä vaan!” Ja siitä lähtien sitä taloa on kutsuttu PALJAS-HEIKKILÄKSI. Ja tämä tarina on tosi.

Tuttu taksikuski osti lihakauppiaalta aina silloin tällöin makkaraa siivuina. Kun hän halusi makkaraa kaksisataa grammaa, paketissa oli yleensä 250 tai jopa 300 grammaa siivuja. ”No nyt tuli vähän yli, saahan olla näin?” kysyi kauppias tapansa mukaan. Moinen liiketoiminta hiukan häiritsi taksimiestä, mutta herrasmiehenä hän hyväksyi asian. Tulipa sitten pikkujouluaika, ja taksimies sai juhlista palaavan lihakauppiaan kyytiinsä. Asiakas antoi osoitteen. Kuljettaja ajoi pari kadunkulmaa ohi annetun osoitteen, pysähtyi ja tokaisi kohteliaasti: ”Saahan olla vähän yli?”


Kolme Heikkilää 2.4.15


 
Oskarin sienikalapullat 27.3.15
 
 
OSKARIN SIENIKALAPULLAT
 
Meren ja metsän antimet. Oikeata villiruokaa. Makujen harmoniaa ja vaihtelua arkeen ja viikonlopun juhlistajaksi. Tässä herkkuruoassa on niin harmoninen maku, että kalaa välttävätkin innostuvat siitä. On meren ja metsän makua. Sitä itteänsä.

250 g puhdasta kalaa jauhettuna

1,5 dl vettä
1,5 dl perunahiutaleita
100 g sieniä pieneksi pilkottuna
1 kananmuna
tillisilppua
1 tl merisuolaa
valkopippuria

Laita vesikulhoon perunahiutaleet ja anna niiden turvota hetken. Lisää pieneksi pilkotut sienet, jauhettu kala, muna ja mausteet. Vaivaa tiukaksi taikinaksi. Tee lihapullia ja paista pannulla voissa tai öljyssä. Voit myös paistaa ne lättypannussa.


 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit