Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoTILIPUSSIN SALAISUUS

Tämä tarina on lähes 30 vuoden vuoden takaa. Höyrysimme Ukkopekalla Aurajoelta kohti Naantalia. Airiston kimmeltävällä selällä konepäälliköllämme AAROLLA oli tapana koneen rasvauksen jälkeen piipahtaa komentosillalla. Oli rauhaisa hetki. Jos näkyviin tuli muita aluksia, suihkasi Aaro konehuoneen kätköihin valmiina manoveeraamaan tarvittaessa. Oikeassa höyrylaivassa kapteeni kääntää telegrammista viestin samanlaiseen telegrammiin konehuoneessa tarvittaviin toimenpiteisiin. Kaikki tapahtuu manuaalisesti. Jos kapteeni pyytää peruuttamaan, mestari pysäyttää koneen ja käynnistää uudelleen toiseen suuntaan.

Airiston aaltojen liplatellessa – höyrylaivahan kulkee äänettömästi, untuvan pehmeästi – kuuntelimme radiosta ohjelmaa, jossa feministinaiset kyselivät, että koskahan nainen saa miehen palkan? Aaro parkaisi, että joka perjantai. Siihen aikaan laivoilla maksettiin viikon palkka perjantaisin, tilipussissa. Sen Aaro vei aina kuuliaisesti vaimolleen. Vaimo hoiteli sitten perheen talousmenot ja muut tarpeelliset hankinnat harkintansa mukaan. Joskus siitä likeni vähän Aarollekin.

Sattuipa eräänä perjantaina niin, että vaimo löysi Aaron taskusta sinne unohtuneen tilinauhan. Nauhassa oli merkittynä huomattavasti suurempi rahasumma, kuin mitä rahaa oli tilipussissa. Asiasta kuultuna Aaro selvitti asian salaman nopeasti hieman muistaen väärin. Selitys meni läpi rimaa heiluen: Kyllä. Tilinauhan merkinnät ovat aivan oikein, hän sanoi, mutta kun hän konepäällikkönä joutuu tilistään maksamaan palkat myös lämmittäjälle ja konemiehelle, käteen jäävä summa on luonnollisesti sen verran pienempi.

Vaimo vaan ei tiennyt, ettei laivalla erityistä lämmittäjää ollut ja konemieskin sai palkkansa suoraan varustamoltamme. Senkin jälkeen vaimo sai miehensä palkan, joka perjantai. Entiseen malliin. Aaro pelastui pälkähästä ja hänen oma palkkaetunsa pysyi ennallaan.

Tilipussin salaisuus 27.2.15 Uusin

 
 
Herrankukkaron puput esiintyvät!
Osaavatko teidän pupunne tehdä voltteja? Meidän pupumme osaavat.
Kun et muuten usko, katso tästä.
 

 
Pippurikanaa 27.2.15
 
 
PIPPURIKANAA
 
kahdelle

300-400 g broilerin rintafilettä pieniksi kuutioiksi leikattuna
1 munakoiso paloiteltuna
1 rkl ruokaöljyä
1 kpl pieni punasipuli viipaloituna
2 valkosipulin kynttä
2 rkl keskivahvaa sinappia
1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa

Kuumenna paistinpannussa broilerin palat, lisää sinappi ja paloiteltu munakoiso sekä pippuri. Kypsennä 5-10 minuuttia. Lisää sipuli ja valkosipuli ja jatka lämmittämistä, kunnes kana alkaa ruskistua. Tarjoillaan esimerkiksi tomaatti/kurkkusalaatin kanssa.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit