Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

ADOLF EHRNROOTHIN VENÄJÄKOMMENTIT

Herrankukkaron Airismaan saaren naapurisaarena, Airiston toisella puolella, sijaitsee Kakskerran saari. Siellä tapasin yhden mielenkiintoisimmista persoonista. Suuresti arvostamani kenraali ADOLF EHRNROOTHIN.  Muistanette tarinani kenraalista ja Mersusta. Entinen koulukaverini Järvelä oli hänen hovihankkijansa. Kenraali vaati autokaupat tehtyään täyden palvelun. Järvelä oli vähän väliä ohjeistamassa auton käyttöä ja taisi muutaman kerran käydä peruuttamassakin auton talliin. Kun kenraali joutui kolariin ja ihmiset ehdottivat poliisin kutsumista paikalle, Ehrnrooth totesi: ”Ei mitään poliisia, vaan Järrrrvelä paikalle.”

Kun Ehrnroothilta kysyttiin jatkosodan aikana arviota vihollisen lukumäärästä rajan takana, hän vastasi. ”Neljäsataatuhatta.” Entä onko arviota vihollisen sijoittumisesta?  ”Kyllä on. Kaksi metriä maan alla.

Ulkomailla vieraillessaan hänen jo ollessaan evp. kenraali, häneltä kysyttiin, että eikö hän ole huolissaan, kun Neuvostoliitolla ja Suomella on yhteistä rajaa huikeat 1300 kilometriä. ”Ei minua se huolestuta,” totesi kenraali. ”Mutta jos sitä rajaa ei olisi, silloin minua huolestuttaisi tosissaan. 

Tässä linkki takavuosien Ehrnroothin haastatteluun, joka on aina yhtä ajankohtainen. Myös tänään.
Katso ja kuuntele.


Ehrnroothin Venäjä 19.9.14

 
 
Sinappi omatekoinen 19.9.14
 
 
OMATEKOINEN SINAPPI
 
1 dl sinappijauhetta

1 dl kuohukermaa

1 dl hunajaa

1 kananmuna

1 rkl viinietikkaa

1 rkl Jallua (konjakkikin just käy)

Suolaa

Tee vesihaude: isompaan kattilaan vähän vettä ja pienempi kattila sisään. Sekoita valmiiksi kerma, hunaja, sinappijauhe ja kananmuna. Kaada pikkukattilaan ja laita koko haude liedelle. Sekoita koko ajan. Kun sinappi alkaa kuplia, ota pois liedeltä. Lisää viinietikka, Jaloviina ja suola.

Purkita pestyihin lasipurkkeihin, jotka on uunissa kuumentamalla desinfioitu. Laita jääkaappiin, jossa sinappi säilyy 3-4 viikkoa. Jollet käytä sinä aikana kaikkea, anna naapurille tai järjestä heille grillijuhlat.

P.S. Sain palautteita viime viikon reseptistä eli Leijuvista lätyistä. Jotkut kummastelivat jauhojen puuttumista, mutta tällainenkin kommentti tuli:  ”En olisi ikinä uskonut, että pelkkä banaani-ja munasekoitus pysyisi koossa paistettaessa. Mutta Simsala Pim!! Niistä tuli tosi kauniita kunhan malttaa paistaa miedolla lämmöllä ja antaa melkein kokonaan hyytyä ennen kääntämistä. Siis mainio, hauska resepti, joka todellakin toimii. Jos joku kommentoi, että ei toimi, on väärässä. SS”
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit