Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


MERILÄN KUSTU

 
Turussa vaikutti sodan jälkeen vahva persoonallisuus, MERILÄN KUSTU. Hänellä oli polkupyörätehdas. Tämä karjalaissyntyinen patruuna oli hyvin sanavalmis ja myös huumorimiehiä. Kerran hänen tehtaalleen tuli töitä hakemaan nuori poika, joka kertoi saaneensa sähkömiehen koulutuksen, mutta kertoi osaavansa tehdä myös putkitöitä ja olevansa kova poika hitsaamaankin. Harrastuksena puutyöt. Kustu kuunteli tovin ja sanoi sitten räväkästi: ”Voihan mikä poika. Siehän ossaat mitä vaan. Siut pittää panna sirkukseen.”

Naantalissa puolestaan on ollut aikanaan hyvin persoonallisia poliiseja. Kuten ennen vanhaan usein muuallakin, eritoten pienillä paikkakunnilla. Aikanaan kaupungin Poliisimestarina toimi NIEMINEN, joka oli kovin suosittu. Kun häneltä eläkkeelle lähdön yhteydessä kysyttiin suosion salaisuutta, Nieminen totesi hymyillen: ”Pari kolme virkavirhettä päivässä pitää välit kaupunkilaisten kanssa hyvinä."

SITRUUNAKAHVIKirjoitan tätä talvikodissamme Ceylonin saarella. Intian valtameren rannalla. Alkuperäiskansa, jonka parissa elämme, lääkitsee pitkälti tautejaan perinteisen luontolääketieteen mukaan. Mikäs siinä? Näiden ihmisten kulttuurihistoria ulottuu jo ajanlaskuamme edeltävään aikaan, ja koko Ceylonin-saaren asuttu historia 10 000 vuoden taakse. On siis vaikea panna paremmaksi. Länsimaisen lääketeollisuuden lääkkeiden alkuperäkin on pitkälti luonnosta. Täällä saarella AYURVEDA-kasvi auttaa melkein kaikkeen. Meillä turisteilla (maahanmuuttajatkin täällä ovat turisteja, kuten olivat aikanaan englantilaiset siirtomaaisännätkin, vaikka asuttivat saarta peräti 150 vuotta), on täältä opittavaa. 28 vuoden talvisen oleskelun jälkeen jotain uskon oppineeni. Tässä yksi resepti.

VATSALÄÄKE CEYLONIN MALLIIN - SITRUUNAKAHVI

Kuppi oikein vahvaa kahvia
Yksi sitruuna

Purista sitruuna vastakeitettyyn vahvaan kahviin ja kumoa.
Vatsasi hämmentyy moisesta ja yleensä lopettaa murinansa ja rauhoittuu.
Toimii kaikkialla maailmassa.

(Olen kokeillut monesti ja nauttinut vatsan kiinteydestä).

Resepti tulostettavassa muodossa.


Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit