Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


HIRVENMETSÄSTYS


Olin pitkästä aikaa lystiajelulla nuoruuteni maisemissa. Siellä mieleeni muistui 50-luvulla kuulemani tarina.

Saaristossa on perinteisesti ollut hyvä hirvi- ja peurakanta. Naapuruksilla Kustavilla ja Taivassalolla oli aikanaan yhteinen metsästysseura. Yhdessä sovittiin, että laukaistaan aseella aina ilmaan, kun hirvi on kaadettu. Näin pystyttäisiin kontrolloimaan, ettei ammuta hirviä yli seuralle myönnetyn kiintiön. Viikonloppu kului pelkästään taivassalolaisten ilmaan ammuttujen laukausten ääntä kuunnellessa. Siinä kiintiökin täyttyi pelkästään taivassalolaisten kaatamista hirvistä.

Kun saaliita sitten siirrettiin lahtaamoon, oli yllättäen kustavilaisillakin melkoinen määrä kaadettuja hirviä. ”Mitä hemmettiä! Hirviä kaadettiin nyt liikaa. Teidänhän piti ampua aina ilmaan saaliin saatuanne, niin kuin mekin teimme!” valittelivat taivassalolaiset. ”Kyllä mekin ammuimme aina ilmaan sovitusti. Te ette vain kuulleet!” totesivat kustavilaiset.

Taivassalolaisilla oli ruutipyssyt. Kustavilaisilla jousipyssyt.IDEA ISÄNPÄIVÄLAHJAKSI:  www.oskarionnellinen.fi


LINDROTHIN PIHVI ILMAN LINDROTHIA
400 g sika-nautajauhelihaa
Purkillinen (200 g) kermaviiliä
¾ dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 dl raastettua etikkapunajuurta
½ dl pilkottua maustekurkkua
½ dl kapriksia
1 tl suolaa
Rouhittua mustapippuria myllystä

Sekoita kermaviili ja korppujauhot. Lisää joukkoon jauheliha ja muut aineet. Sekoita massaksi ja muotoile haluamasi kokoisia pihvejä, mutta älä liian paksuja. Pari senttiä on hyvä paksuus. Laita pihvit uunipellille leivinpaperin päälle 225 asteeseen ja anna kypsyä vähintään 15 minuuttia.

Nauti keitettyjen kuoriperunoiden kera. Kannattaa kokeilla perunoiden höyryttämistä kattilassa ja lisätä höyryyn porkkanoita ja puolitettuja sipuleita.

Vinkki: Jos sinulla sattuu olemaan kylmäsavulohta, pilko sitä pihvitaikinan joukkoon vähäsen. Antaa kivan kontrastimaun.

Resepti tulostettavassa muodossa.

ISÄ TEKEMÄÄN RUOKAA!
Yritä edes. Anna isänpäivälahjaksi Onnellisen miehen keittokirja.

www.oskarionnellinen.fi

TARKENNUS:
Viime perjantaina kehotin Aurajuustokalan reseptissä käärimään fileen reunat mehun valumisen estämiseksi. Painovirhepaholainen oli muuttanut folion fileeksi. Ne, jotka ovat jo ehtineet rullata fileen reunat, päästäkää vaan irti. Ja kivertäkää sen FOLION reunat. 
Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit