Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

KAUNOTAR JA HIRVIÖ
Elettiin melkein nykyaikaa, vuosituhannen vaihdetta. Ystäväni Suomen viihteen legenda jo eläessään, Auraviihteen perustaja SEPPO KULMALA kysyi eräänä päivänä halukkuuttani ryhtyä uuden musiikkiviihdeohjelman juontajaksi MTV 3:lle. Ruotsissa suurta suosiota saavuttaneen ohjelmaformaatin Suomen versioon haettiin musiikin ammattilaista, pulleaa, vanhaa höpöttävää herraa hommiin. Merkillinen elämäni. Olin juuri mutamaa päivää aiemmin lupautunut toisen ystäväni YLEN viihdepäälllikön MARKKU LAAKSOSEN houkuttelemana TV 2:n uuteen viihdeohjelmaan LAUANTAIN TOIVOTUT LEVYT toiseksi juontajaksi. Niin jäi neuvottelut silleen MTV 3:n kanssa. Hyvä olikin, sillä virkaan valittiin MARCO BJURSTRÖM. Ohjelmastahan tuli supersuosittu. Olisin vaan munannut itseni.
Minulle annettiin TV 2:n taholta mahdollisuus valita itselleni juontajapari. Ehdotettiin KIKKAA. Mutta minulle asia oli enemmän kuin selvä. Ajatelkaa, sain itse valita kenet vaan haluaisin. Julkisuuden henkilö pitäisi kuitenkin olla. Kesti 5 sekuntia miettiä: ANNE POHTAMO. Miss Maailma. Siitä alkoi yksi elämäni tähtihetkistä.

Ohjelmaa kuvattiin Tampereella Tohlopin studioissa ja päivät venyivät pitkiksi. Meidät majoitettiin Koskipuiston Cumulukseen. Siinä se talvi sitten tokeni. Sain tutustua upeaan, upeaan naiseen. Kauniiseen, herttaiseen, ystävälliseen, vilpittömään ihmiseen. Rakastettavaan ihmiseen. Meillä oli runsaasti aikaa odotustunneilla keskustella keskenämme. Yhteinen harrastuksemme vanhaintavarakaupoissa käyminen oli mielenkiintoista. Hotelliin mennessämme Anne yleensä tokaisi, että käydään huoneissamme ja tullaan sitten alakertaan kaljalle ennen kuin syödään. Kerran hän tiedusteli minulta varovaisesti, onko minulla uskon asiat kunnossa. Sanoin, että uskon niin olevan. Minulla on hyvä suhde Taivaan Pappaan. Mutta se on henkilökohtainen suhde, enkä kovasti halua siitä höpöteltävän. Sen aiheen käsittely jäi siihen. Arvostan häntä siitäkin.

Ohjelman teko oli mielettömän hieno kokemus. Esiintyjinä kaikki viihdetaivaan kirkkaimmat tähdet. Eino Grön, Danny, Paula Koivuniemi, Lea Laven, Kirka, Katri Helena, Kari Tapio, Marion Rung jne. Enin osa ennestään tuttuja kollegoita. Yhteensä kaiketi yli 30 staraa. Me hoidimme Annen kanssa juonnot.

Eräänä iltana mennessämme hotellimme jälleen yöpymään, kerroin Annelle, että minun suihkustani tulee vain tulikuumaa vettä. ” Ei hätää, minulla tulee vettä ihan normaalisti. Tule minun huoneeseeni suihkuun! ”, pyysi kaunotar. Ja minähän menin.

Sitä vaan olen monesti jälkeenpäin miettinyt, että missä ne keltaisen lehdistön skandaalitoimittajat piileskelivät. Olisi ollut saatavilla ainutlaatuinen kuva, kun Kangas hiippailee Miss Maailman huoneesta iltamyöhällä pyyhkeeseen kietautuneena. Elämän tähtihetkiä.ONNELLISEN MIEHEN TARINOITA esikoiskirjani myytiin ennätysajassa, hetkessä loppuun. Moni jäi ilman. Teimme pikaisesti 1000 kpl lisäpainoksen. Ensi perjantaina alkaa jako. Pidähän kiirettä, että ehdit mukaan, sillä seuraava painos onkin sitten syksyllä kirjan kakkososa uusine tarinoineen. Klikkaa www.positiivarit.fi  Toimitukset varausjärjestyksessä. Älä emmi, vaan hanki itsellesi hymyä huuleen. Positiivisuus on nyt kova sana. Maailmassa on paljon hauskaa ja mukavaa, kun sen vain oivaltaa. Kirjan hinta on 20 € + postituskulut. Tuotto Sri Lankan köyhien lasten koulutushankkeeseen. Lue kirjasta lisää.

SUUSSA SULAVA GRILLIKALA

Avustustoimiemme ohessa vietimme hymyjen Ceylonin saarella äskettäin poikamme 30v juhlat. Hänen paikalliset kaverinsa saapuivat tekemään illallisen. Olipahan makunautintoja. Sinähän tiedät, että kun kokee jotain ainutlaatuista, haluaa jakaa sen kokemuksen myös muiden kanssa. Siksi poikkean supisuomalaisista resepteistä nyt hetkeksi. Yllätys yllätys - taasen helppoa ja yksinkertaista. Vähillä raaka-aineilla ilman e-vitamiineja, siis lisäaineita ja muita turhia kotkotuksia. Täällä lähiruokaa ja Suomessa sovellettuna sama juttu.

Ainesosat: 20 hengen juhla-ateria


½ kg voita
½ kg sipulia
½ kg valkosipulia (totta)
200 gr raastettua inkivääriä
40 gr suolaa
20 gr mustapippuria myllystä
1 ½ l kermaa
20 kpl kokonaisia n. puolen kilon perattuja pyöreitä (fileeraamattomia) kaloja. Jos kalat ovat kilon painoisia, niitä sitten 10 kpl. Mikä tahansa syötävä kala käy. Ei pienet kalat, silakat yms – tai mikä ettei. Kokeile ja kerro minullekin. Täällä suurella Intian Valtamerellä on vain isoja kaloja.

Pilko inkivääri, valkosipuli ja sipuli aivan pieneksi. Lämmitä voi lähes juoksevaksi. Sekoita ne keskenään esim. pesuvadissa ja lisää kerma. Sekoita ja anna vetäytyä muutaman tunnin. Viillä peratun kokonaisen kalan molempiin kylkiin syviä viiltoja 1 cm välein. Lisää kalat ja valele niitä käsin tehokkaasti liemellä. Tuppuuttele erityisesti vatsaonteloon. Anna olla 20-30 minuuttia nesteessä välillä valellen niitä. Voi saattaa hiukan paakkuuntua, mutta ei sen väliä. Levitä sitä kalan pinnalle. Laita alumiinifolioon nyytiksi niin, että saumakohta tulee ylimmäiseksi ( neste ei valu valmistaessa ulos nyytistä ).

Nosta valmiit alumiininyytit joko grillin päälle tai uuniin pellille. Valmistusaika on kiinni grillin lämmöstä ja kalan koosta. Uunissa valmistettaessa 220 astetta ja noin 45 min. Voit ottaa yhden nyytin uunista, avata sen ja kurkata kypsyysasteen.
Nautitaan keitettyjen perunoiden ja juuresten kera.

Mainiota kalan kaveria saat tekemällä tahnan, jossa on pehmeää voita, suolaa ja mustapippuria. Voitele kuoritut perunat tahnalla, nyytitä alumiinifolioon ja laita grilliin tai uuniin rypistysosa ylöspäin kalojen kera.

Älä pelästy ainesosamääriä. Ne on tarkoitettu tosiaan 20 lle hengelle. Mutta jos teet esim 5 hengelle, vähennä ainesosia samassa suhteessa.

Ensi viikolla kerron miten kana valmistetaan makuja säästämättä.

Lue päiväkirjaani Sri Lankasta www.positiivarit.fi/lotushill


Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit