Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

ACRE KARI – MUSIIKIN VELIKULTA


Tarinani pari viikkoa sitten vetopasunistilegendasta Acre Karista kirvoitti monet lukijani kommentteihin. Niistä ilahtuneena jatkan aiheesta vielä.

”Virallista tietoa ”Acresta: Tamperelainen jazz-muusikko Aarre Johannes ´Acre´ Kari (12.9.1929–24.4.1993) muistetaan erityisesti kappaleesta "Mä ruma oon".  Acrea on luonnehdittu dixielandin luonnonlapseksi ja taidokkaaksi vetopasunistiksi.

Acre Karin muisto elää Tammerkosken rannoilla. Tampereen jazzin ystävät ry jakaa vuosittain Acre Karin nimeä kantavan stipendin nuorelle muusikolle ansiokkaasta työstä jazzin saralla.

Päädyin katsomaan taltiointeja TV 2 -ohjelmista. Aivan huikean loistavaa. Mikä positiivisuuden peruskuva olikaan tämä velikulta. Nautin suunnattomasti noita vanhoja klippejä katsoessani ja kuunnellessani. Samalla havahduin huomaamaan, että meillähän kasvoi 7 seinähullua veljestä -orkesterini riveissä jo vuodesta 1966 kuin ilmetty Acre. Hän on pillisti niin ikään. Trumpetisti ja laulaja Pekka Seppä, jolle annoin taiteilijanimen BABLO. Legenda jo eläessään. Mies, jolla on loistava toimenkuva. Ihmisten viihdyttäminen. Ei ilkeilyillä vaan sivistyneellä huumorilla. Ihmisten hyvänoloon ohjaaminen on yksi tärkeimmistä ja vaikeimmista ammateista. Aina ei niin arvostettua. Lyökää olalle positiivisesti Babloa, kun tapaatte. Kiitosten kera. Hän ne ansaitsee.

Vielä tarina Acresta:
Kaksi vanhaa mummoa käveli Tammelan torilla. ” Toikin talo puretaan ”, totesi toinen mummoista. Takana käveli Acre, joka tokaisi: ”Mikäs siinä, puretaan vaan! ”
Käyhän katsomassa videoklippi Acresta.

Haastan nyt tamperelaiset ja muutkin taltioimaan tarinoita Acre Karista. Niitä on, eikä niitä ei saa jättää unholaan. Lähetä oskari@herrankukkaro.fi Palkitsen parhaat höyrylaivan risteilylipulla.

Tositarina eräästä nimeltä mainitsemattomasta orkesterista: Poikien bussi oli toimintakunnoltaan hyvin personallisrajallinen. Katsastuskuntoa ei ollut ja jarrutkin heikossa kunnossa. Poliisit olivat pystyttäneet ratsian. He nostivat kyltin, kun näytti, että keikkabussi ei pysähdy. Kyltissä luki: ”POLIISI”. Bussi jatkoi matkaa ja poliisit perään.

Kun virkavalta ehti rinnalle, työntyi bussin ikkunasta kyltti, jossa luki ”ORKESTERI”.

Lähetän Hymypäivän kalenterin 2012 Risto Purhoselle Tampereelle, joka muisti tuon tarinan. ´Purtsi´ on Seinähullujen laulaja ja pillisti. Muuten ihan fiksu mies.

MARJAINEN SUPERFOOD

Vaimoni (Marja) on hyvin innokas terveellisen ruoan ystävä. Mikä sitten onkaan terveellistä ruokaa? Trendit vaan muuttuu, ettei perässä tahdo pysyä. Aamiaisemme on hyvin persoonallinen. Se on koottu varman päälle. Sellaisia juttuja, jotka ruokatrendienkin ”taistelevat metsot” jättävät kisailun ulkopuolelle. Ja hyväksyvät lähes yksimielisesti. Taustalla tietenkin vanhan kansan tieto ja kokemus.

Tällä aamu lähtee liukkaasti liikkeelle. Hyvällä ololla ja mielellä.

Syvälle lautaselle
- 1 dl kaurapuuroa
- 1 rkl tyrnihunajaa
- 1 tl mustaherukkaa jauheena
- 1 tl mustikkaa jauheena
- 1 tl puolukkaa jauheena
- 1 tl karpaloa jauheena
- 5 kpl kuorellista mantelia
- 1 rkl auringonkukan siemeniä
- 1 rkl kurpitsan siemeniä
- 1 rkl avokado tai kylmäpuristettua rypsiöljyä
Lisäksi maitoa tai saatavilla olevaa marjamehua maun mukaan.

Se on siinä. Ja sitten matkaan suu hymyssä.

Resepti tulostettavassa muodossa.

ONNELLISEN MIEHEN TARINOITA
on erilainen elämänkertomus. Olen jäävi kehumaan sitä, mutta takaan, että se on erilainen elämänkerta. Uskomattomia tarinoita, mutta tosia. Samaan aikana ilmestyi myös maailman helluisin kalenteri.HYMYPÄIVÄN KALENTERI 2012
. Kuvasin viime talvena Sri Lankassa 2500 köyhää koululasta, jotka olemme auttaneet koulutielle. 12 heistä katsoo seinältäsi Sinua silmiin. Ja auttaa Sinua hymyilemään. Se on vain Sinusta kiinni. Kirja ja kalenteri: Lue lisää!


Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit