Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

KUN RUMPALIMME NAISIIN LÄHTINuorena poikina saatiin oppia naismaailman lainalaisuuksiin isommilta pojilta. Niinpä joku meistä viisaista kertoi rumpalillemme Ahdille, että ennen lähtöä tansseihin kannattaa nauttia terästysannos. Muutama raaka kananmuna vatkataan sokerin kera juomiseksi. Ei maistu muuten lainkaan hullummalta. Saaristossa isot pojat joivat aina muutaman telkän munan raakana ennen naapurisaareen menoa. Tämän super-ruoan nauttimisen teholla mormonit herää ja ei kun tyttöjä kiusaamaan.

Olimme porukalla menossa Mynämäen paviljongille Wikströmin Jorman pakettivolkkarilla. Ahdin vatsaa alkoi vääntää oikein tosissaan.”Mitä merkillistä olet syönyt? ” kyselimme Ahdilta. ” En mää vaan tiedä ”. Tyypillistä Ahtia. Sitten hänelle hiljalleen valkeni:
- Oisko ne kananmunat, joita käskitte syödä, ennen tansseihin menoa?
- Söitkö paljonkin niitä?
- Yhdeksän.
- No ei se siitä sitten johdu, virnuilimme.
- Johtuisko se siitä, kun äitee keitti ne oikein liian kovaksi?
Ja sitten me pojat naurettiin niin. Ja niin nauroi Ahtikin kipeän vatsansa kanssa, vedet silmissä. Illan mittaan vatsan elämä tasoittui. Summa summarum: ”Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa”. Toisin kuin me, Ahti pääsi naisiin.


AHMETIN TOHVELIT

Annos kahdelle

1 munakoiso
Aurajuustoa tai jotain muuta sinihomejuustoa
Tavallisen juuston muruja
Rypsiöljyä
Mustapippuria myllystä

Viipaloi munakoiso pituussuuntaan n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Paista ne molemmin puolin pannulla rypsiöljyssä (tai voissa).
Nosta uuninpellille ja rouhi päälle mustapippuria.
Ripottele Aurajuuston muruja puolelle munakoison siivuista. Nosta loput munakoisot kanneksi, niin että niitä on 2 päällekkäin. Päälle viimeiseksi
ripottele vielä juustomurut. Uuniin 180–200 astetta. Kun juusto on sulanut, tohvelit ovat nautittavana. Ahmetin tohvelit ahmittavana. Eikä ole sitkeää eikä hikistä. Hyvää ruokahalua!

 
Resepti tulostettavassa muodossa


 

 Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

 
Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit