Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Basisti on orkesterin luu


Sain viettää ikimuistoiset illat Vaakahuoneella orkesterini 7 seinähullua veljestä 45 -vuotis juhlakonserteissa. Ajatelkaa. Takana yli 10.000 keikkaa. Tiettävästi ainoa tanssiorkesteri Suomessa, joka on yhtäjaksoisesti esiintynyt ammattibändinä 45 vuotta. Meno oli infernaalista ja lämminhenkistä. Lea Laven, Takku, Korjuksen Seppo, Bablo ja moni muu kuorrutti ”kulttuuritapahtumaa”. Kiitos kaikille ja tuhatpäiselle yleisölle.

Myynnissä oli asiakkaillemme myös  Seitsemän Seinähullua Veljestä - orkesterin ”Tuplat Vaakahuoneella” live-äänitys, yhteensä 38 tuttua levytystämme. Normaali hinta 38 euroa. Myimme alle puoleen hintaan juhlan kunniaksi. 18 eurolla. Levyjä jäi vielä pieni pino. Saat samaan hintaan. Nimikirjoituksellani. Klikkaa TÄSTÄ  ja tilaa levyt. Toimitan sen postitse Sinulle. Tulot menevät taatusti lyhentämättömänä perheeni hyvinvoinnin tukemiseen.
Tämä tarjous on voimassa vain viikon ajan

Illan aikana lensivät jutut ja tarinat. Kirjoittelen niistä myöhemmin. Tässä pari kertomaani esimerkkiä: Vehon automyyjä, koulukaverini Heikki Järvelä oli myymässä autoa Timo -nimiselle haitaristille. Kaupanteon keskellä Timo kysyi Heikiltä: ” Onko sulla ittelläs muuten autoa ja peräkärryä? ” ” On vastasi Heikki ”. ”Loistavaa, olen kokoamassa orkesteria, pääset basistiksi!”

Takavuosina legendaarisen forssalaisen Rauno Lepistön orkesterin rumpalina toimi Erkki Liikanen. Ostin aikanaan orkesteriin ensimmäiset äänentoistolaitteet Rauskalta, jota myös Leppariksi kutsuttiin. Hän myi puolelle Suomen orkestereista äänentoistolaitteet maksuajalla. Suurin osa jätti maksamatta. Rauska lopetti ja tuli minulle vuosikausiksi hommiin. Eräällä keikalla Liikasen Eki huuteli rumpujen takaa kesken soiton Rauskalle, että onko sun bassos varmaan viritetty oikein, kun kuulostaa niin merkilliseltä? Rauska lehahti punaiseksi ja vastasi vältellen: ” Juu, juu. Voi olla, voi olla. No kato ku löysäsin vähän kieliä, kun otti sormiin niin penteleesti.”
Hauska lukijapalaute:

Saksassa söin ystäväni kanssa illallista. Listalla oli Strauss Steak. Syönnin aikana ystäväni tiedusteli, että eihän maistu yhtään lehmältä. Maisteltuani totesin, ettei minulla ole hajuakaan lihan alkuperästä.
-Se on strauss.
-Niin strauss steak. Mikä strauss?
-Se on iso lintu. Ei osaa lentää. Pitkä kaula.
-Aha. Strutsi.
Selvisihän se, että Strauss on suomeksi Strutsi. Että varokaa vaan!SUUSSASULAVAT SIENET

Toimenkuvani on mielenkiintoinen, kun saan tehdä työtä ruoan parissa. Palautteita tulee ja menee, Vaakahuoneen saaristopöytää olemme kehitelleet jo pian 15 vuotta ja tulosta alkaa syntyä. Eilen eräs ruokailijoista yltyi uskomattomaan ylistykseen. Hän oli nauttinut valmistamiamme sieniä. Olivat kuulemma niin hyviä, että oli jäänyt suu nauruun. Koska useimpien reseptien lailla tekotapa on yksinkertainen, kerron sen Teille.

Rosmariinisienet

100 g isoja herkkusieniä
2 rkl rosmariinia ( kuivattua tai tuoretta hienonnettuna).
1-1,5 dl rypsiöljyä
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria myllystä

Leikkaa sienet ohuiksi siivuiksi. Laita ne uuninpellille ja lisää öljy ja mausteet. Paista 20 minuuttia 180 asteessa.

Resepti tulostettavassa muodossa.


VIIKON LÄTSÄ

Lätsä hoippuu Pubista kotia kohti illan pimeydestä.
Hän avaa ulko-oven ja nousee portaita makuuhuoneeseen.
Riisuu kengät ja takin, ja kömpii sänkyyn.
Viereisen peiton alta nousee vieraan naisen kasvot ja kuuluu huuto: ” Iiik! ”
Lätsä juoksee talosta ja toteaa:
”Oikea sänky, oikea talo, mutta väärä katu.”

 Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

 
Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Tarina- ja reseptiarkisto.

 

Kommentit