Makkarakioski - Lohi-vuohenjuustopasta
MAKKARAKIOSKI
Naapurimme Naantalin Vanhankaupungin rannan Grand Old Manin, Mäkisen Pentin, kanssa aikanaan ideoitiin monenlaisia uusia ravitsemusbusineksia.Kävimme noin 50 vuotta sitten jopa Lontoossa asti tutustumassa Fish and chips - ruokaketjujen toimintaan. Toteutusta vaille jäi. Hyvä niin- ehkä. Monia muita ideoita kylläkin. Esimerkiksi Tapas-ravintola taisi olla ensimmäisiä maassamme.
Kun sitten hampurilaisketjujen invaasio saavutti Suomenkin, mietin minäkin jotain sellaista. Mutta kun olen aina ollut perinteen ystävä ja toteuttaja, himoni kohdistui vanhanaikaisiin makkarakioskeihin. Nimeäkin suunnittelin. Salaisuutena se on säilynyt tähän päivään asti. Paljastan sen nyt.
Kun maailmaanlaajuinen McDonalds valtaa alaa, ajattelin, että suomeen voisi perustaa oikeita makkarakioskeja.
Nimenä katolla isolla valomainoksella: Mac kara.
Siittä vaan toteutukseen. Itse enää en jaksa. Asiakkaaksi kyllä.
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA
Olin kertonut Samulle (4v.) jonkun esimerkin avulla kuinka typerää vahingonilo oli. Pikkuveli Osku (2v.) kaatui ja loukkasi polvensa, josta seurasi tietysti itku. Samu nauroi vahingolle teennäisesti ja sanoi: "Äiti mä olen.. niin niin.. kipiänonnellinen."LOHI-VUOHENJUUSTOPASTA
AINEKSET (neljälle):
500 g lohifileetä
1 sipuli
1 tlk silputtua ruohosipulia
2 dl kuohukermaa
200 g pehmeää vuohenjuustoa
500 g pastaa
oliiviöljyä paistamiseen
sormisuolaa tai merisuolaa myllystä
VALMISTUS:
Leikkaa
lohi suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja ruohosipuli.
Kuullota sipulit kevyesti oliiviöljyssä pannulla. Lisää lohi ja paista
hetki, kunnes se juuri ja juuri kypsyy. Kaada joukkoon kerma ja
murennettu vuohenjuusto. Anna kastikkeen kiehahtaa nopeasti ja sekoita
tasaiseksi.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen
ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita pastan joukkoon kastike sekä tilkka
oliiviöljyä. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää suolalla.
Viimeistele annos ruohosipulilla ja tarjoile heti.
Kommentit
Lähetä kommentti