Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Tintin hyvät unenlahjat - Oopperakellarin silakat

TINTIN HYVÄT UNENLAHJAT

1969 orkesterimme sai huikean vahvistuksen Johnny ja Frankies yhtyeeltä. Multi-instrumentalisti Seppo Korjuksen ja Hammond-legendan Martti ”Tintti” Tiaisen. Huikeita muusikoita molemmat. Tintti tuli tuuraamaan kitaristiamme Vesivehmaan Jenkkapirtille. Sen jälkeen myin omat urkuni ja siirryin muihin instrumentteihin. Tintti on legenda jo eläessään. Niinpä hän siirtyikin myöhemmin Malmön Teatteriorkesterin kapellimestariksi ja myöhemmin Vaasaan ja Seinäjoelle vastaaviin toimiin. Soittotaitonsa ylitti ainoastaan hänen nukkumataitonsa.

Olimme ulkomaan kiertueella. Tulossa Amsterdamista Kööpenhaminaan. Tintti pelkäsi bussin ajoani ja istui nk. pelkääjän paikalla kuskin vierellä. Sovimme, että saavuttuamme Kööpenhaminaan, hän ottaa kartan ja ohjaa minua oikeaa reittiä.

Kuinkas sitten kävikään. Tintti tapansa mukaan nukahti. Ajoin läpi Kööpenhaminan, lautalla yli Ruotsiin ja saavuimme Göteborgiin. Herätin Tintin ja pyysin lukemaan karttaa. ”Nukuitko sinä?” Ee en minä. Vähän vain torkahdin hetkeksi. Otti Kööpenhaminan kartan ja alkoi lukea sitä. Tunsin reitin ja ajoin seuraavan keikkapaikkamme pihaan Tintin hämmästyksen vallassa, kun kartta oli aivan pihalla.

Kerran Tintti lähti junalla Helsingistä Tampereelle. Nukahti ja heräsi Jyväskylässä. Nousi junasta ja siirtyi Tempereelle menevään junaan takaisin päin. Nukahti ja heräsi Valkeakoskella. Nousi junasta ja siirtyi bussiin, jonka päätepiste oli Tampere.







OOPPERAKELLARIN SILAKAT

Tämä resepti on legenda. Kun vielä operoin höyrylaivaristeilyjä s/s Ukkopekan kera, yksi varmimmista asioista rekrytointitoimissani oli kokin palkkaamisen yhteydessä kysymys Oopperakellarin silakoiden valmistusreseptistä. Eihän sitä moni tietänyt, mutta kun tiesi, pääsi automaattisesti jatkoon. Käytännössä olen havainnut myös, että resepti on muuntunut aikojen saatossa.

Tässä nyt tämä legenda 1970 luvun alkupuolen aikaan.

1 kg tuoreita silakoita
1 kpl kanamunaa
1 dl paksua kermaa
1½ dl ruisjauhoja
2-3 tl suolaa
Voita ja öljyä paistamiseen.

Ainesosat siis hyvin yksinkertaisen vähäisiä. Mutta se tekotapa. Se se.

Vatkaa muna ja kerma sekaisin. Lado silakat sekaan ja kääntele vähän väliä.
Kierittele seoksesta pois nostamiasi silakoita suola/ruisjauho seoksessa.
Paista silakat kuumassa voi/ruokaöljyrasvaseoksessa n. 5 minuuttia. Ruskeiksi.
Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera. Ai että!


Kommentit