Koulufilosofiaa - Silakkagratiini
KOULUFILOSOFIAA
Juniorimme aloitti koulunkäynnin ja toi Aapiskirjan kotiin. Innoissaan hän tuherteli mukana olevan vihkosen kanssa ja piirteli siihen jos jonkinlaista. Sitten hän innoissaan hihkaisi äidilleen, että hän osaa jo...
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA
Ansioton arvonnousu
Olen ammatiltani koristemaalari. Kerran illalla kotiin tullessani taivaalla näkyi upea sateenkaari. Koska pikku poikani ei ollut ennen nähnyt sateenkaarta, vein hänet pihalle sitä katsomaan. ”Jukra, isi!” hän kiljaisi. ”Miten sinä tuon teit?”
Aina vastaus valmiina
Mummi oli käymässä neljävuotiaan Petran luona. Ikä oli tuonut ryppyjä mummin kasvoihin ja niitä katsellessaan tyttö tuumasi:
- Syö mummi pullaa, niin naama siliää.
- No entäs jos mummi lihoo sitten?
- Meillä on iso peili, vastasi Petra.
Pikkuhiljaa silakan arvostus alkaa hieman nousta. Varsinkin kun EU uhkasi pysäyttää sen pyynnin kokonaan.
Minulla on tallessa satoja silakkareseptejä, joista monet olen jo jakanut käyttöönne. Tässä vielä yksi (tämä sopii muuten upeasti viime viikon hunajaisiin uunijuureksiin - suosittelen!):
4:lle
600 gr silakkafileitä
100 gr tomaattimurskaa
2 isoa sipulia
4 rkl sinappia – ei kovin väkevää
2 tl hienoa merisuolaa
20 gr korppujauhoja
Lado silakat voideltuun vuokaan ja ripottele puolet suolasta päälle.
Valmista tomaattimurskasta, sipulista ja sinapista kastike ja lisää loput suolasta.
Kaada kastike silakoiden päälle ja lisää korppujauhot levittäen päälle.
Paista uunissa 175 asteessa kunnes korppujauhot ovat kauniin ruskeita.
Kommentit
Lähetä kommentti