Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Poliitikot samassa veneessä - Villikalavuoka

 

POLITIIKOT SAMASSA VENESSÄ

En ole politiikasta ulkona oleva henkilö. Olen kyllä ulkopuolella puoluepolitiikan. Nuorempana ei kaikkea ottanut niin vakavasti. Puoluekartta on sen jälkeen muuttunut, joten sallittaneen oma päivitykseni siltä osin!

Presidentinvaalien tuoksinassa isältäni kuultu tarina 1950-luvulta, päivitettynä:

Eri puolueita edustava ryhmä lähti yhteiselle veneretkelle. Kuinkas sattuikaan, vene upposi ja poliitikot joutuivat veden varaan. EI muuta kuin uivat rantaan. Miten siinä kävikään?

• Ensiksi hukkui kokoomuslainen. Raskas lompakko painoi liikaa.

• Myös vasemmistolainen hukkui nopeasti, koska ei halunnut uida niin pienellä avustuspäivärahalla ja luotti siihen, että kokoomuslainen auttaa hänet rannalle.

• Seuraavaksi hukkui keskustalainen, koska hän ei katsonut voivansa uida, vaan huusi hallitusta apuun.

• Oli kristillisen puolueen edustajan hukkumisvuoro, koska hän uskoi loppuun asti ennen hukkumistaan, että herra pelastaa hänet.

• Sitten hukkui Liike Nyt -läinen, koska hän pyöri ympyrää, eikä tiennyt minne päin oikeastaan pitäisi uida.

• Hukkumisvuorossa oli ruotsalaispuolueen edustaja, koska hän oli niin pieni, ettei jaksanut uida kuin hetken. Ja senkin väärään suuntaan – kohti Tukholmaa.

• Viimeisenä uijana kauhoi kohti rantaa sosiaalidemokraatti, joka oli pääsemässä juuri rantaan. Sattuipa niin, että läheisen tehtaan pilli soi klo 16 töiden päättymisen merkiksi. Hän lopetti uimisen.

Niille, jotka tästä keksitystä tarinasta panevat pahakseen, haluan vinkata, että viisaan neuvon mukaan huumori on älyn mitta. Ja jos toista ei ole, ei ole toistakaan.Varsinkin itsekohdistuva huumori on viisauden merkki.POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Seuraavassa tarinassa on niin kotoinen tunnelma:

Esikoisemme Emmi oli taas vallattomalla tuulella ja jouduin kieltämään tuon tuostakin. Kiellot eivät oikein tuntuneet tehoavan ja siskoni sanoi hänelle, että äitiä pitää totella. Emmiltä tuli välitön palaute: ei isikään tottele.

VIIKON MIETELAUSE

Erasmus Rotterdamilaisen Kultaisesta kirjasta 1500-luvulta

Keskustelijoiden kesken on kohteliasta toistaa tuon tuostakin kunnioittavaa arvonimeä hänestä, jota puhutellaan. Mikään ei ole kunnioittavampaa, ei suloisempaa kuin kutsua isäksi ja äidiksi; ei mikään ihanampaa kuin nimetä veljeksi tai sisareksi. Jos et muista tarkkaa arvonimeä, kaikkia oppineita voi kutsua "arvon opettajiksi", kaikkia pappeja ja munkkeja "kunnianarvoisiksi isiksi", kaikkia samanvertaisia "veljiksi ja ystäviksi", lyhyesti sanoen kaikkia tuntemattomia miehiä "herroiksi" ja kaikkia naisia "rouviksi",


VILLIKALAVUOKA4 :lle

10-12 silakkaa tai muuta villikalafilettä 800 gr

1 dl silputtua ruohosipulia tai purjoa ohuina suikaleina

2.5 dl kermaa

4 rkl tomaattisosetta

merisuolaa

voita

Suolaa kevyesti puhdistetut kalat ja laita ne voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia. Sekoita tomaattisose kerman joukkoon ja kaada se fileiden päälle vuokaan. Paista 200 astetta 25 minuuttia.


Kommentit