Talvisodan meininki vol. 2 - Raparperikala
TALVISODAN MEININKI vol. 2
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA:
Jos voi valitaKysy 3-vuotiaalta Merviltä, että eikö olisikin kivaa jos isi ja äiti tekisi sinulle pikkusiskon tai -veikan? Mervi mietti hetken ja sanoi: ”Etteks te vois tehdä koiraa tai hevosta?”
-Tuula
VIIKON AFORISMI:
Ihmiset, jotka luulevat tietävänsä kaiken, ärsyttävät meitä, jotka tiedämme kaiken.RAPARPERIKALA
Herrankukkaron naapuri 1540-luvulta, Mikael Agricola oli myös ruokareseptien kirjoittaja ja jakaja. Hän tiesi jo silloin elintarvikekemian salaisuudet, kuten muutkin aikalaisensa. Meidän aikakautemme nautiskelijat ehkä eivät kaikki. Toki tunnemme raparperin huiman happoisuuden. Happo se on, joka säilöö ruoankin.1 villikalan = luonnonkalan filee tai paljon pieniä. Esim. silakkaa tai pikkuahvenia. 600-800 gr
1 rkl merisuolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl valkopippurirouhetta
2 dl silputtua pintakuorittua raparperia
Suolaa filee/fileet ja pippuroi se
Levitä pinnalle hunaja
Tasoittele päälle kerros raparperisilppu
Laita voipaperinyyttiin tiiviisti ja jääkaappiin yön yli. Säilyy monta vuorokautta alhaisen ph:nsa ansiosta. Niin teki Mikaelkin, kun jääkaappeja ei silloin ihan vielä ollut.
Ruisleipä ja voi ovat hyvä kyytipoika ja kylmä maito.
Tai sitten pääruokana keitettyjen kuoriperunoiden kera.
Kommentit
Lähetä kommentti