Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Sosiaalinen etäisyys - Savulammastartar

SOSIAALINEN ETÄISYYS

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA:

Isot ensin
Esikoisemme Emmi (3 v.) oli taas vallattomalla tuulella ja jouduin kieltämään tuon tuostakin. Kiellot eivät oikein tuntuneet tehoavan ja siskoni sanoikin hänelle, että äitiä pitää totella. Emmiltä tuli välitön palaute: ”Ei isikään tottele!”

- Äiti 27 vee

VIIKON AFORISMI:

Sanotaan että tupakanpoltto vahvistaa naisen ääntä. Jollette usko, karistakaa tuhkaa salin matolle.
SAVULAMMASTARTAR / KYLMÄSAVUKALATARTAR

Naantalin Vanhankaupungin rannassa on useita korkeatasoisia ja persoonallisia ravintoloita. Yksi niistä on Ravintola Trappi, ex-Kalatrappi. Isäntänä pitkäaikainen ystäväni – legenda jo eläessään – Routamaan Hessu, jota myös Rutiksi kutsutaan. Armoton tarinamies ja armoton kokki. Siis hyvä ravintoloitsija. Rutin kunnianhimoinen ammattiylpeys aikaansaa upean toteutuksen ruokakulttuurin alalla. Hänellä on myös suorat suhteet alueen ruokatoimittajiin, erityisesti kalastajiin. Valkoinen parsakin tulee Rutille suoraan Saksasta tutulta tilalta. Tämä kunnioitettava laatutaso tuli upeasti esille nyt koronaviruksen aikana, kun ravintoloista sai myydä vain Take Away ruokaa. Ei mitään möttöä, vaan laadusta tinkimättä. Kolmen ruoan hieno setti.

Tilasin viime viikonloppuna sellaisen. Esittelen teille nyt alkuruoan, koska se oli infernaalinen. Söimme vaimoni kanssa silmät viiruina sitä ja ihmettelimme voiko ruoka enää olla herkullisempaa. EI voi!

Tämän ruoan voi tehdä joko savulampaasta tai esimerkiksi kylmäsavukalasta. Toinen toistaan huikeampia.

Savulammasta/kylmäsavukalaa
Metsäsieniä
Tartarpikkelssiä
Kaprismarjaa
Persiljaa
Ruhosipulia
Mustapippuria myllystä
Majoneesia/smetanaa 50/50

Pilko ainekset pieneksi sekoita ne massaksi ja lisää majoneesi/smetana. Taputtele pieneen kuppiin, jonka olet kevyesti voidellut voilla, jotta tartar irtoaa siitä helposti. Laita jääkaappiin hetkeksi kylmään, että se jäähtyy. Tarjoa esimerkiksi Cumberland–kastikkeen kera.

Kommentit