Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Laulaja ja takkamuurari - Joulunpunainen liha

LAULAJA JA TAKKAMUURARI

On meitä entisiä kansakoulunopettajia siunaantunut mitä merkillisempiin toimiin. Aika monet musiikkiin. Ilkka Rinne, Juha Vainio, Jukka Kuoppamäki, Arja Koriseva, Pelle Miljoona jne. Paljon myös fiinimmältä puolelta, kuten esimerkiksi Martti Talvela.

Talvela muurautti mökilleen upean avotakan. Tuli palkkaneuvottelujen aika. Takkamuurari totesi: ”Olisiko kohtuullinen palkkio, jos taiteilija esittäisi hänelle vaikka yhden pätkän oopperasta?”

Talvelalla oli vastaus valmiina: ”Ohoh. En tiennytkään, että takan muuraaminen on noin arvokasta!”

 

Pidämme joulutaukoa 11.1.2019 asti.
Huilimme – ihan vähän.

Perheyrityksemme Herrankukkaro ja Höyrylaiva s/s Ukkopekka siirtää asiakas- ja yhteistyökumppanille suunnatut joulurahatervehdykset Sri Lankan köyhille koululapsille. Lahjoitusrahalla ostamme täältä yhteensä 400 paria koulukenkiä. Ne maksavat ainoastaan 5 euroa pari. Monelle lapselle se on kynnys koulun aloittamiseksi. Jos Sinulta likenee jokin kenkäpari tänne, käy osoitteessa positiivarit.fi/lotushill ja täytä tukijäsenkaavake.

Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta vuotta 2019.


Lämpimin terveisin
Intian valtameren Ceylon luodolta
Pohjolan raikkauteen haaveillen
Pentti-Oskari Kangas
Sri Lankan Lotus Hill
avustusjärjestön kiireapulainen
hyppytyöntekijä

”Et voi muuttaa koko maailmaa,
mutta voit muuttaa yhden ihmisen koko maailman”

 

 

JOULUNPUNAINEN LIHA

Ystäväni jo 60-luvulta, legendaarinen Back to 60's -yhdistyksen perustaja ja yksi musiikin suurista legendoista, rumpali Ande Päiväläinen on jättänyt suuret jalanjäljet. Hän oli perustamamassa 1961 Suomen ensimmäistä kitaraorkesteria, The Strangersia ja musisoi siinä edelleen. Matkan aikana hän on rumputellut Johnnyn, Dannyn ja Pepe Willbergin bändeissä ja monissa muissa. Hänen toimiaan oli myös ”Mestarit lavalla”-kiertue. Minua Ande on auttanut moninaisissa ohjelmien hankinnoissa Vaakahuoneen Paviljongin nostalgiailtoihin.

Mutta nyt Ande on hieman rauhoittunut. Hän elää ja toimii vaimonsa Riitan kanssa Viron Saarenmaalla. Upea ja hieno B&B majoituskohde on vuokrattavissa matkustavaisille. Sopii erinomaisesti ryhmille. Minä tiedän. Olen vieraillut siellä monesti. Kurkkaahan www.metsarabb.ee
Erityisesti mielen ja vatsan pohjukkaan painautui Riitan tekemät aamiaiset ja muu einestarjonta. Aivan uskomatonta. Viime vierailuni yhteydessä sain Riitalta alla olevan reseptin. Sen saatekirje oli hauska. Kuten ruokakin. Annoksen nimi on 'Joulunpunainen liha'. Lohkoperunoita, possun kyljyksiä ja salaattia.

Kyljykset kuorrutetaan ensin fariinisokerilla, peitetään Heinzin ketsupilla ja murennetaan päälle lihaliemikuutio, tilkkanen vettä tai öljyä. Pannaan uuniin 35 - 45 minuuttia 210 astetta. Lohkoperunat normaaliin tapaan, mausteena Provence yrttimauste, öljyä ja ripaus suolaa.

Kun pariskunta rakensi talon 1980 Kirkkonummen Luoman kylään, kylässä oli noin parikymmentä lastensa ikätoveria. Kun huhu levisi, että Päiväläisillä on tänään ruokana 'punaista lihaa', yllättävän moni lasten kaveri halusi tulla leikkimään, joskus heitä oli jonoon asti. Riitta valmistikin aina ylimääräisiä biffejä sen vuoksi, että nälkäisimmät naapureiden kakaratkin tulivat ravituksi. 

Kommentit