Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Tasavallan presidentti - Silakkamunakas


TASAVALLAN PRESIDENTTI

Positiivinen tarina tämäkin:

 Suomen Presidentiksi valittiin entinen höyrylaiva Ukkopekan tarjoilija. Totta se on.

Tarina juontaa juurensa noin 10 vuotta taakse päin, kun järjestimme hyväntekeväisyystapahtumia höyrylaivallamme. Kutsuimme kesän mittaan iltaristeilyille julkisuuden henkilöitä avittamaan rahankeräystä Tyksin infektiolapsipotilaiden hyväksi. Kaksi kertaa viikossa laivaravintolassa palveli kaksi julkkista. Muiden muassa kansanedustajia. Eräänä iltana työvuorossa olivat Ville Itälä ja Sauli Niinistö. He palvelivat mallikkaasti ottaen huomioon ammatin pätevyys- ja kokemusvaatimuksen. Heidän työpalkkionsa lahjoitettiin vähentämättömänä Tyksin lapsille.

Sattumalta samalla risteilyllä oli myös Markku Veijalainen tekemässä dokumenttia allekirjoittaneesta nimellä ”Sri Lankan kummisetä”. Ohjelman alkuosassa todiste myös Niinistön hyvin suoritetusta tarjoilijan tehtävästään. Puolen tunnin pituinen dokumentti on nähtävillä Yle Areenassa. On todettava että tarjoilija Niinistö suoriutui mallikkaasti tehtävästään. On myös todettava, että hän on myös myöhemmin menestynyt työmarkkinoilla erinomaisesti. Jos minulta kysytään entisenä työnantajana hänen soveltuvuuttaan erilaisiin työtehtäviin, voin rehellisesti todeta, että ymmärrykseni mukaan hän pystyy hoitamaan loistavasti tarjoilijan työtä ja on Niinistössä ainesta vaativimpiinkin työtehtäviin.

Koko höyrylaiva Ukkopekan väki toivottaa menestystä nykyisen työtehtävän hoidossa. Mutta jos jotain poikkeuksellista sattuu, yrityksemme on aina valmis
ottamaan hänet jälleen työtehtäviin laivaravintolaamme.
PALJON ONNEA HERRA TASAVALLAN PRESIDENTTI. Olemme ylpeitä henkilökuntamme menestyksestä.
Terveisin
Höyrylaiva Ukkopekan väki


SILAKKAMUNAKAS


Älä peljästy otsikkoa. Se sisältää ruokayllätyksen. Positiivisen sellaisen. Sopii myös muikuille ja pikku ahvenille. Miksei myös muulle kalalle. Ja miksei myös savukalalle.


Mutta kokeilehan ensin silakalla.


Ohje:
¼ kg puhtaita silakkafileitä
merisuolaa
3 rkl ruisjauhoja
2 kananmunaa
1-2 dl maitoa tai kermaa
2 rkl voita
ruohosipuli tai persiljasilppua


Suolaa silakat runsaalla merisuolalla ½ tuntia. Pyyhi suola pois ja lado puolet kaloista laakeaan voilla voideltuun uunivuokaan pohjalle. Ripottele ruisjauhokerros. Lado toinen kerros kalaa päälle. Kaada sitten päälle vatkattu munamaito. Lisää vielä muutama voinokare. Laita uuniin 180 asteeseen noin 30 minuutiksi. Koristele hieman ennen valmistumista ruohosipulilla tai persiljasilpulla.


Mielenkiintoisen maun saat jättämällä silakoiden suolauksen pois. Lado sen sijaan anjovisfileitä silakoiden joukkoon. 3-4 silakkafileetä kohden 1 anjovisfile.

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit

Lähetä kommentti