Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Lääke reumatismiin - Sitruunakala

LÄÄKE REUMATISMIIN

Isäni kotipitäjässä Uudenkaupungin Kalannissa asui persoonallinen niin kutsuttu susipari (elivät avoliitossa) Urmas ja Eufrosyyne. Eufrosyytä vaivasi paha reumatismi. Urmas oli käynyt Uudenkaupungin markkinoilla ja jutellut naapurikylän luonnonparantajan kanssa. Olipa ostanut mukaansa koivuntuhkauutettakin.

Urmas oli kertonut sitten isälleni, että hän antoi Eufrosyynelle tämän syntymäpäivänä lahjan. Pullollisen koivuntuhkauutetta ja reseptin mukaan. Aamuin illoin fingerporillinen juomaa. Ja sitten viikon päästä housut pois ja puoleksi tunniksi istumaan lehmihaan takana olevalle kusilaismuurahaisten pesälle. Oli luonnonparantaja sanonut, että kyllä reumatismi lähtee.

Eufrosyyne teki työtä käskettyä. Isäni kävi sitten jossain vaiheessa Urmakselta kysymään: "No lähtikö Eufrosyynen reumatismi?"

"Ei lähtenyt", vastasi Urmas. "Mutta kusiaiset lähti."KAVERIKIN KELPAA

Tanelin perheeseen odotettiin perheenlisäystä. Äiti ja isä juttelivat vauvan nimestä. Neljävuotiaalta Taneliltakin kysyttiin, minkä nimen hän haluaisi antaa. "Jos se on tyttö, niin Minna, ja jos se on poika, niin Joni." Hetken perästä tuli vielä varmuuden vuoksi: "Ja jos se on koira, niin se vois olla Otso."
-Laura

Lisää hauskoja totuuksia lasten suusta www.positiivarit.fi

SITRUUNAKALA

Tässä helppo resepti kalaruokaan, jota meillä on Vaakahuoneen Paviljongillakin ollut saaristolaispöydässä tarjolla. On taatusti maukasta.

Ainekset neljälle:

- 4 kalan fileen palaa (a`150-200 gr)
- 1 rkl tuotetta rosmariinia silputtuna
- 2 valkosipulin kynttä silputtuna
- 1 sipuli silputtuna
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 sitruuna. Mehustettuna ja kuori raastettuna.
- 1 dl oliiviöljyä

Sekoita kulhossa rosmariini, sipuli, valkosipuli, suola, pippuri, raastettu sitruunan kuori ja puristettu sitruunan mehu. Lopuksi öljyä nauhana tasaisesti päälle.

Laita kalat laakeaan uunivuokaan ja kaada marinadiliemi päälle. Peitä vuoka ja laita yöksi tai ainakin muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

Lämmitä uuni 160 asteeseen ja nosta kalan fileet marinadista. Kaada jäljelle jäänyt marinadi pois ja laske kalat uudelleen vuokaan. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Jos kalana on lohi, voit jättää kalan keskustan hieman roseksi, joten silloin riittää vähempikin aika. Lisukkeeksi sopii erinomaisesti höyrytetyt kasvikset.Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
     

Kommentit